Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Blamaža Grčkog nogometnog saveza

Nije se jednom dogodilo da je nogometni klub ili reprezentacija uvrstila u sastav igrača koji nije smio igrati utakmicu zbog akumuliranih žutih kartona ili kakvog drugog birokratskog razloga. Greške se događaju, ali ono što je protekli vikend napravio Grčki nogometni savez je istovremeno komično i tragično.

Događalo se to i u Hrvatskoj pa tako pamtimo slučaj s početka ovog stoljeća kada je za Hajduk protiv Hrvatskog Dragovoljca igrao Srđan Andrić iako je bio suspendiran pa je utakmica kasnije registrirana rezultatom 0:3. Pamtimo i kada je Fredi Fiorentini zaboravio prijaviti Dragu Gabrića za europska natjecanja, a on je svejedno zaigrao za Hajduk protiv crnogorske Budućnosti, srećom bez kasnijih rezultatskih posljedica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pamtimo i da su juniori Dinama izbačeni iz Lige prvaka mladih zato što je Dinamov igrač Matija Fintić u završnici utakmice četvrtfinala protiv Anderlechta u Bruxellesu ušao s klupe i odigrao zadnjih sedam minuta, iako zbog tri žuta kartona iz grupne faze nije smio nastupiti. To je Dinamovim klincima otelo mogućnost igranja polufinala iako su na terenu pobijedili svog suparnika. Ali, ono što je napravio grčki nogometni savez ulazi u anale i rubriku “vjerovali ili ne”.

Naime, Grci su protekli vikend igrali utakmicu 6. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv reprezentacije Gibraltara i uvjerljivo slavili rezultatom 5:0. To je očekivano, ali ono što je nama zanimljivo je činjenica da je Grčki nogometni savez tri dana prije utakmice izdao službenu obavijest za domaće medije kako zbog akumuliranih žutih kartona izbornik Gustavo Poyet ne može računati na usluge četiri igrača. U pitanju su Konstantinos Tsimikas, Petros Mantalos, Dimitrios Kourbelis i Emmanouil Siopis.

To je zapravo bilo idealno za Grke jer se radi o četvorici igrača koji su važni za reprezentaciju, a ovako su se očistili od kartona protiv uvjerljivo najslabijeg protivnika u grupi. I po očekivanju, nije ih bilo u zapisniku utakmice protiv Gibraltara. Jedini mali problem je činjenica da su Grci teško pogriješili. Naime, ova četvorica nogometaša su do sada zaradila po dva žuta kartona, a za suspenziju su potrebna tri akumulirana žuta kartona!

Nevjerojatan gaf saveza nije koštao reprezentaciju jer se igralo protiv vrlo slabog suparnika, ali im se to moglo dogoditi protiv bilo koga. Igrači su praktično bezveze sjedili na tribini, a sada će im i dalje svaki sljedeći žuti karton značiti suspenziju. Čovjek stvarno uči dok je živ, a valjda su Grci u savezu sada naučili brojati do tri i čitati pravila.

Komentari

Povezano