Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Blažič prekinuo Cibonin niz i popeo se na šesto mjesto strijelaca

Nit od šest uzastopnih pobjeda Cibone u svim natjecanjima prekinut je večeras s tijesnim porazom u Ljubljani kod Cedevita Olimpije u sklopu 13. kola ABA Lige.

Cibona je jako dobro stajala na parketu sve do polovice treće četvrtine, kada Zmajčeki serijom 13:2 u samo tri minute igre prvi puta odlaze ma dvoznamenkastu prednost (62:49).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na krilima raspoloženog Domagoja Vukovića, koji je u prve tri minute posljednje četvrtine ubacio sedam poena, Vukovi su se počeli rezultatski vraćati u susret, da bi stasiti Riječanin s novih pet vezanih poena smanjio na 80:79 četiri minute prije kraja, a Tomislav Buljan dvije minute potom izjednačio na 82:82.

Uslijedila je napeta završnica, u kojoj domaćini najprije ubacuju pet poena, potom Aleksandar Aranitović ubacuje tricu, Karlo Matković dva bacanja, pa Aranitović ponovno tricu, a Justin Cobbs slobodnim bacanjima postavlja 91:88 na sedam sekundi prije kraja.

Uslijedila je minuta odmora Cibone, nakon koje Aranitović promašuje tricu, Jaka Blažič pogađa oba bacanja, te na koncu Jakov Mustapić sa zvukom sirene smanjuje na konačnih 93:91.

Blažič je sa svojih 25 večerašnjih poena stigao na sedmo mjesto vječne ljestvice strijelaca ABA Lige, prestigavši naše Jakova Vladovića i Marina Baždarića te sa 2468 poena zaostaje svega četiri za šestoplasiranim Sinišom Štembergerom. Cobbs je susret završio s 20 poena i osam asistencija, dok je najbolji strijelac Cibone s 19 koševa bio Vuković.

Komentari

Povezano