Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Boateng na rubu potpisa za klub najdugovječnijeg njemačkog trenera

35-godišnji njemački stoper koji je bez angažmana još od ovog ljeta nakon isteka ugovora s Lyonom, na rubu je prelaska u redove kluba koji je tek od ove sezone postao članom njemačke Bundeslige, 1. FC Heindeheima 1846.

Tamo bi ga trebao dočekati Frank Schmidt, čovjek koji je na klupi kluba još od 2007. godine, po čemu je najdugovječniji trener u povijesti njemačkog nogometa i koji je u tih 16 godina s klubom uspio stići od Regionallige Südwest, 4. ranga, sve do Bundeslige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, Boateng je karijeru započeo u rodnom Berlinu i dresu Herthe, 3 sezone bio u HSV-u, jednu sezonu u Manchester Cityju, a nakon toga 10 godina u Bayernu u kojem se i etablirao kao jedan od najboljih stopera dekade, koji je sudjelovao i u osvajanju Svjetskog prvenstva 2014. u Brazilu.

Problemi za Boatenga i njegovu karijeru započeli su u rujnu 2021. godine kad je Boateng osuđen zbog obiteljskog nasilja i napada na bivšu djevojku, zobg čega je morao platiti kaznu od 1,2 miljuna eura, a naposlijetku je iz tih razloga i napustio Bayern čijem imidžu nije odgovarao igrač s nedopustivim ponašanjem izvan terena.

Boateng bi igrački trebao pomoći Heidenheimu koji je u 10 kola primio 22 pogotka, iako po tome nisu najlošija obrana lige, već je to Darmstadt s čak 32 primljena pogotka u 10 kola.

S druge strane, Boateng dolazi s renomeom koji je iznad razine malenog provincijskog kluba, kao daleko najplaćeniji igrač, pa je upitno koliko će sebe i vlastiti ego uspjeti uklopiti u zamisli skromnog i marljivog trenera Franka Schmidta i cjelokupnog klupskog vodstva.

Komentari

Povezano