Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bogdanovićevi Knicksi svladali Sixerse poslije drame

Košarkaši New York Knicksa su večeras na domaćem parketu ugostili Philadelphia 76erse u prvoj utakmici prve runde NBA doigravanja. U jako napetom susretu u Madison Square Gardenu, Knicksi su obranili domaći parket te su slavili sa 111:104.

Glavna vijest dana za goste je bila ta da će Joel Embiid biti spreman za susret, a Kamerunac s američkom putovnicom je za samo tri minute na parketu postigao uvodnih devet poena svoje momčadi (jedna trica i dva koša uz prekršaj) te ju je vodio do velike prednosti od 12:5 na početku utakmice. Njemu se priključio Tyrese Maxey koji je dalekomentom tricom nakon uručenja Embiida odveo Sixerse na dvoznamenkastu prednost od 17:7 poslije četiri i pol minute igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sixersi su dvoboj otvorili šutiravši 6/7 iz igre uključujući i 3/4 ubačene trice, dok su Knicksi bili na užasnih 2/12 te nisu uspjeli na željeni način kapitalizirati tri skoka u napadu.

Philadelphia je prvu dionicu dobila s 34:25, a predvodio ju je sjajni Embiid s 15 poena, tri skoka i dvije asistencije dirigirajući i obranom i napadom svoje momčadi. Knicksi su već u prve dvije minute druge četvrtine zadali snažan udarac gostima s tri pogođene trice od kojih je dvije ubacio hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović, dok je preostalu ubacio Miles McBride koji je uz to dva puta bio precizan s crte slobodnih bacanja za izjednačenje na 36:36.

Bogdanović je s dva promašena bacanja propustio priliku donijeti Knicksima drugo vodstvo na utakmici, ali do njega ipak dolaze u sljedećem napadu košem Jalena Brunsona s poludistance za 42:40 sredinom druge dionice. Sixersi su dopuštali previše skokova u napadu (10 za 19 minuta igre) što su domaći košarkaši znali naplatiti koševima iz drugih prilika (16 takvih poena od 45 postignutih).

Pri vodstvu Knicksa od 49:44, Joel Embiid je sam sebi dodao loptu od table te je zakucao na spektakularan način, no odmah poslije toga je ostao ležati na parketu osjetivši bol u koljenu zbog koje je morao napustiti teren te je otišao u svlačionicu.

Knicksi su na poluvrijeme otišli s vodstvom od 58:46, a najzaslužniji za taj veliki preokret je bio McBride koji je ubacio četiri trice iz pet pokušaja za 16 poena. Bek New Yorka je drugu dionicu okončao s 13 poena, jednim više od cijele momčadi Philadelphije. Uz McBridea su se poenterski istaknuli Brunson s 11 te Bogdanović s osam poena, dok je na drugoj strani do ozljede dominirao Embiid s 18 poena, a Maxey je dodao 12.

Embiid se vratio na parket odmah na početku treće četvrtine te je postigao prvi koš svoje momčadi, a između tog njegovog poena i trice kojom je izjednačio rezultat na 69:69, briljirali su bekovi Philadelphije – Kyle Lowry i Tyrese Maxey koji su kombinirano ubacili 18 uzastopnih poena gostiju kojim su ih vratili u igru.

Sixersi su se vratili u vodstvo nakon što je Maxey ubacio dva slobodna bacanja za 73:72, a na to se nadovezao Kelly Oubre Jr. sa zakucavanjem u kontranapadu i tricom iz kuta u dva uzastopna napada za prednost od 78:72. U konačnici se u završnih 12 minuta ušlo s vodstvom Philadelphije od 82:79.

Brzo su se Knicksi vratili u prednost koju su uspješno održavali, a u zadnje dvije i pol minute su ušli s 98:92. Maxey je dalekometnom tricom spustio zaostatak Sixersa na -3, ali njemu ekspresno odgovara Hart na isti način. Na drugoj strani je Embiid ubacio oba slobodna bacanja, dok OG Anunoby tricom s 45 stupnjeva s lijeve strane odvodi Knickse na +7 minutu i pol prije kraja dvoboja. Bio je to njegov prvi ubačaj s distance na utakmici.

Lowry je tricom poslije timeouta još jednom srezao zaostatak na -4, ali Hart pogađa novu spektakularnu tricu s istekom napada za 107:100 i više nije bilo povratka za goste iz Philadelphije.

New York Knicksi su na kraju slavili sa 111:104, a do pobjede su ih predvodili Jalen Brunson s 22 poena, sedam skokova i sedam asistencija, Josh Hart s 22 poena i 13 skokova uključujući i četiri trice (nijednom ove sezone nije ubacio preko tri) te Miles McBride koji je bio X-faktor s 21 poenom i pet ubačenih trica. Bojan Bogdanović je susret završio s 13 poena i sedam skokova, a svakako treba istaknuti i učinak Mitchella Robinsona koji je imao osam poena, 12 skokova i četiri blokade. Izrazito bitan faktor su svakako bili skokovi u napadu kojih su Knicksi imali čak 23 večeras.

Kod poraženih Sixersa je Tyrese Maxey postigao 33 poena, a Joel Embiid 29 uz osam skokova i šest asistencija.

Komentari

Povezano