Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bologna duboko u nadoknadi stigla do boda

Čast otvaranja 19. kola Serie A pripala je nogometašima Bologne i Genoe, koji nisu odigrali pretjerano lijepu utakmicu, ali kako su nas nemalo puta ove sezone Talijani navikli, ni na stadionu Renato Dall’Ara u ovu kišnu večer nije moglo bez uzbuđenja.

Nakon što su domaćini propustili dvije vrlo dobre prilike na otvaranju susreta, Genoa je povela u 20. minuti iz svog prvog, a kasnije će se ispostaviti i jedinog, udarca u okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapravo, bila je to lopta upućena u okvir, pošto ne možemo sa stopostotnom sigurnošću tvrditi da je Albert Guðmundsson pucao po golu Bologne iz slobodnog udarca ili je to pak bio prizemni centaršut koji je prevario sve, pa i vratara Bologne Federica Ravagliu. Bio je to 10. pogodak sjajnog Islanđanina u dresu Genoe ove sezone.

I već tada su gosti krenuli sa zadržavanjem igre te odugovlačenjem, pa je iz tog razloga već u 39. minuti požutio Johan Vásquez. Domaćini su konstantno držali loptu, ali nikako nisu uspijevali kreirati prave prilike pred vratima Josepa Martíneza, sve do 76. minuti kada postižu pogodak, koji je ipak opravdano poništen zbog zaleđa.

Pritisak prema gostujućim vratima je rastao te se na koncu isplatio u 95. minuti, kada se nakon jednog kornera Lorenzo De Silvestri sjajno snašao i povratnu loptu Alexisa Saelemaekersa pospremio u mrežu za 1:1.

Genoa je tako došla do trećeg remija u posljednje četiri utakmice, u kojima ne zna za poraz, a bod su uzeli protiv vodećih Intera i Juventusa, te sada petoplasirane Bologne, koja pak bilježi poraz i remi nakon Božića. Milan Badelj odigrao je vrlo dobru kompletnu utakmicu za Genou, dok se Nikola Moro nije proslavio u 54 minute koliko je proveo na terenu kod domaćina.

Komentari

Povezano