Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bologna imenovala novog trenera. To ipak nije Igor Tudor

A da je ponekad “bolje vrabac u ruci, nego ptica na grani” naučio je vjerojatno danas i hrvatski trener Igor Tudor. Splitski stručnjak koji je raskinuo ugovor s Laziom, između ostalog, zbog povezivanja s preuzimanjem klupe Bologne, ipak neće nastaviti karijeru u jednom od najstarijih sveučilišnih gradova svijeta.

Umjesto Tudora Bologna, koja će sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka, na svojoj će klupi imati Vicenza Italiana, donedavnog trenera Fiorentine s kojom je dvije uzastopne sezone igrao finale Konferencijske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46-godišnjak rođen u njemačkom Karlsruheu koji je igrao za Genou, Veronu, Chievo, Padovu i Perugiju, da bi kao glavni trener karijeru izgradio u Speziji i Fiorentini, od ovog će ljeta s Bolognom tražiti još veće dosege.

Podsjećamo, na klupi ekipe iz Firenze bio je od srpnja 2021. godine, vodeći Fiorentinu u 162 utakmice tijekom kojih je uspio ući u tri kup finala – dva prije spomenuta u Konferenijskoj ligi te Kup Italije, upisavši pritom i tri poraza.

Pramatično-ofenzivni trener, kakvim njegov stil opisuju nogometni stručnjaci, u Bologni će imati jedan od najvećih izazova karijere, a pritom će imati priliku i opravdati nadimak “mali Pep” kojeg su mu nadjenuli novinari i zbog određene fizičke sličnosti, ali i preferiranog nogometa.

Što se Igora Tudora pak tiče, njegova je nova destinacija i dalje nepoznata.

Komentari

Povezano