Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bologna pobjedom na korak od Lige prvaka

U pretposljednjoj utakmici 33. kola talijanske Serie A je Bologna na gostovanju kod Rome upisala izuzetno važnu pobjedu rezultatom 3:1.

Bologna je već na poluvremenu vodila 2:0 golovima Oussame El Azzouzija i Joshue Zirkzeeja dok nogometaši Rome u tom periodu nisu niti jednom zapucali u okvir gola gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu smo gledali puno aktivniju Romu koja je nanizala nekoliko sjajnih šansi, a jednu od njih je iskoristio Sardar Azmoun u 56. minuti, samo četiri minute nakon što je zamijenio Tammyja Abrahama.

Rezultat od 2:1 u korist Bologne nije stajao dugo na semaforu jer su u 65. minuti gosti izveli brzu kontru kroz sredinu terena pri čemu je Alexis Saelemaekers izbio sam pred Milu Svilara i lobom ga matirao za 3:1.

Roma je nastavila s napadima u nastavku, ali uz niz promašaja i blokiranih udaraca, vratar Bologne nije ni morao pretjerano intervenirati kako bi sačuvao rezultat.

Bologna sada ima sedam bodova više od petoplasirane Rome te osam od šestoplasirane Atalante, ali i odigranu utakmicu više. Trećeplasirani Juventus im bježi za samo dva boda.

Komentari

Povezano