Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bologna pobjedom protiv Napolija stigla na korak do Lige prvaka

U 36.kolu talijanske Serie A, Bologna je svladala Napoli u gostima na Maradoni s ukupnim rezultatom 0:2. Strijelci za Bolognu bili su Dan Ndoye i Stefan Posch, a Nikola Moro odgledao je sa klupe pobjedu svoje momčadi.

Crveno plavi su odlično otvorili susret te su već u devetoj minuti poveli pogotkom Ndoyea. Švicarac je, nakon što se nabačaj Jensa Odgaarda odbio od Mathiasa Olivere i prevario vratara Alexa Mereta, bio viši u skoku od Giovannija di Lorenza i glavom zabio za prednost svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo tri minute kasnije, u dvanaestoj minuti, gosti povećavaju svoju prednost nakon kornera, novim pogotkom glavom. Ovaj put strijelac za goste iz Emilie-Romagne, na asistenciju glavom Riccarda Calafiorija, bio je njihov desni bek, Austrijanac Posch.

Napolitanci su imali priliku vratiti se u susret u 21. minuti kada je kapetan gostiju, Remo Freuler, u svom šesnaestercu srušio Victora Osimhena i skrivio kazneni udarac. Međutim, Bolognin vratar Federico Ravaglia obranio je udarac Mattea Politana i tako sačuvao prednost za svoju ekipu. Do kraja poluvremena Napoli je pokušao smanjiti zaostatak, ali nisu uspjeli opasnije zaprijetiti vratima Ravaglie.

Na prvu veću priliku u drugom poluvremenu morali smo čekati do 65. minute kada je udarac Joshue Zirkzea obranio Meret, a na odbijenu loptu je stigao Riccardo Orsolini, čiji udarac iz voleja odlazi visoko iznad Meretovih vrata.

U 69. minuti Osimhen je mogao smanjiti rezultat nakon što je ostao jedan na jedan s Ravagliom, ali njegov udarac iskosa odlazi pokraj vratnice.

Do kraja utakmice Napolitanci nisu uspjeli stvoriti veću priliku i smanjiti zaostatak te tako unijeti utakmicu u napetu završnicu.

Ovom pobjedom Bologna je privremeno zasjela na treće mjesto i prestigla Juventus koji sutra kod kuće igra svoju utakmicu protiv Salernitane, koja je već ispala iz igre za opstanak. Pobjedom u idućem kolu upravo protiv Juventusa kod kuće, ekipa Thiaga Motte bi i matematički osigurala igranje Lige prvaka u sljedećoj sezoni.

Crveno plavi sjajnu sezonu potvrdili su osvajanjem 67. boda te su se tako približili svom ukupnom rekordu iz sezone 1963/64 kada su bili prvaci s osvojenih ukupno 70 bodova.

Što se tiče Napolija, trenutno se nalaze na osmoj poziciji s dvije utakmice više i bodom prednosti u odnosu na devetoplasiranu Fiorentinu, koju do kraja sezone očekuje i ogled s Olympiacosom u finalu Konferencijske lige.

Komentari

Povezano