Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Borac i Zrinjski remizirali u derbiju sezone

Derbi sezone u BiH Premier Ligi između Banjalučkog Borca i Mostarskog Zrinjskog završio je remijem bez pogodaka.

Susret je počeo izuzetno agresivno s obe strane, ali se vidjelo da je plan domaćih bio prepustiti loptu gostima koji su to zamalo iskoristili u uvodnoj fazi utakmice nakon sjajnog pasa Nemanje Bilbije za Maria Ćužea, ali su stativa i golman Borca Milan Mijatović spasili ekipu Vinka Martinovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banjalučani su skoro kaznili izabranike Krunoslava Rendulića samo nekoliko minuta kasnije, prvo preko dalekometnog pokušaja Sebastiana Herrere koji je završio na stativi, a pokušaj glavom Alena Jurija sjajno obranio golman Zrinjskog Marko Marić.

Do kraja prvih 45 minuta nije bilo prevelikog uzbuđenja, ali se osjetila nervoza kod obe ekipe, naročito prilikom završetaka akcija koje su većinom bile upropaštene posljednjim pasom. Vrijedi izdvojiti da je kapetan Borca Srđan Grahovac bio primoran napustiti utakmicu u 30. minuti utakmice zbog ozlijede.

Drugo poluvrijeme je počelo mirno ali je stvri zakuhao Jakovljević svađom s ofenzivcima Borca, no stvari nisu eskalirale kako se prvobitno činilo.

U 60. minuti potencijalni gol sezone je zamalo postigao Ćuže pokušajem petom kojeg je sjajno obranio Mijatović, a do šanse je uslijedio sjajna akcija njegovih saigrača, gdje su Bilbija i Čanađija pokazali svoju kvalitetu.

Blizu pogotka je bio i Herrera nakon sjajno izvedenog slobodnog udarca s 25 metara kojeg odlično brani Marić. To je bila i posljednja ozbiljnija prilika na susretu te su obe strane otišle kućama s jednim bodom.

Borac tako ostaje na prvom mjestu s 26 bodova, a Zrinjski na trećem s 23.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano