Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Borac na krilima bivšeg hajdukovca došao na korak do titule

Borac je pobijedio s 6:2 na gostovanju kod Tuzle City u 31. kolu Premijer lige BiH. Ovom pobjedom momčad iz Banja Luke stigla je na korak od naslova prvaka.

Nije sve počelo tako bajno za gostujuću ekipu, naime Tuzla je do vodstva stigla već u 11. minuti. Alen Mašović probio je lijevu stranu, riješio se svog čuvara, i silovitim udarcem proparao mrežu Borca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S velikim slavljem ovaj su pogodak zasigurno ispratili i igrači Zrinjskog, koji očajnički pokušavaju dočekati posrtaj konkurenata iz Borca. Međutim, slavlje za momčad iz Mostara nije dugo trajalo jer se Borac već tri minute kasnije vratio u utakmicu.

Damir Hrelja je centrirao, a bivši igrač Hajduka Jakov Blagaić postavio nogu za poravnanje na semaforu. U 28. minuti Borac je u potpunosti preokrenuo rezultat, Blagaić je ovoga puta bio u ulozi asistenta, a u strijelce se upisao Srđan Grahovac.

Do kraja poluvremena Borac je malobrojne navijače na tribinama razriješio svih dilema i novim dvama pogotcima riješio pitanje pobjednika. U 44. je nakon trka preko cijelog terena zabio David Vuković, da bi u prvoj minuti nadoknade Jovo Lukić povećao vodstvo na tri pogotka razlike.

U drugom poluvremenu vidjeli smo još tri lopte u mreži. Ajdin Nukić je u 63. zabio i vratio nadu domaćinima, ali isključenjem u 83. Huso Karjašević je iste te nade oduzeo Tuzli.

Raspala se potom domaća obrana, a Borac je novim golom Hrelje i zgoditkom Nikole Pejovića u završnici susreta postavio konačni rezultat.

Borcu je tako dovoljan bod u idućem kolu protiv Igman Konjica na svom terenu za matematičku potvrdu svog ukupno trećeg naslova, odnosno prvog nakon sezone 2020./2021. Međutim, slavlje bi za Banjalučane moglo početi već ovog ponedjeljka ako Zrinjski ne uspije pobijediti na gostovanju kod GOŠK Gabele. Tuzla je pak izgubila važne bodove te će im u posljednja dva kola biti potrebno pravo čudo da bi osigurali opstanak.

Komentari

Povezano