Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Borac osvojio naslov prvaka BiH pogotkom iz zaleđa

U pretposljednjem kolu nogometnog prvenstva Bosne i Hercegovine, Borcu iz Banja Luke za matematičku potvrdu osvajanja naslova prvaka, trebala je pobjeda protiv Igmana iz Konjica, ekipe koja je već bila osigurala opstanak u najjačem društvu.

Rezultatski naizgled spektakularna utakmica u kojoj su gosti na odmor otišli s prednosti od 2:1 i do 63. minute držali rezultat 3:3 bila je to samo oku neupućenog promatrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U stvarnosti, Borac je na 2:2 izjednačio iz krajnje diskutabilnog kaznenog udarca, a pogodak za 4:3 kojeg je postigao nekadašnji kapetan Rijeke Zoran Kvržić, postignut je iz evidentnog zaleđa za kojeg su suci ostali nijemi. Nastavak je to događanja u BiH nogometu u kojem su tijekom cijele sezone, suci bili izrazito naklonjeni banjalučkoj ekipi.

Zanimljivo, Zoran Kvržić u igru je ušao tek nekoliko sekundi ranije, a po postignutom pogotku, dojam je kako su obje ekipe bile zadovoljne rezultatom kojim je Borac stigao do trećeg naslova prvaka BiH, nakon što im je to uspjelo u sezonama 2010./2011. i 2020./2021.

Borac se s trećim naslovom prvaka odvojio od Širokog Brijega koji je također do sada imao dva naslova prvaka, a ispred njih nalaze se Sarajevo sa 4, Željezničar s 5 te Zrinjski s 8 naslova prvaka Bosne i Hercegovine.

Na drugom mjestu ljestvice, kolo uoči kraja prvenstva, 5 bodova zaostaje prošlogodišnji prvak Zrinjski, koji je danas sa 4:0 bio bolji od Tuzle.

Treće mjesto, koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, trenutno drži i druga ekipa iz Mostara, Velež s bodom ispred Sarajeva. Iz lige ispadaju Tuzla i Zvijezda 09 iz Gradačaca.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano