Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Borges i Khyzhniak osvojili zlatne medalje u boksu

U srijedu navečer je na dobro poznatom teniskom stadionu Roland Garros održan još  jedan dan boksačkog olimpijskog natjecanja.  Olimpijski pobjednici postali su Kubanac Erislany Alvarez Borges u kategoriji do 63 kilograma i Ukrajinac Oleksandr Khyzhniak u kategoriji do 80 kilograma.

Međutim, večer su prvo polufinalnom borbom u kategoriji do 57 kilograma otvorile Turkinja Esra Yildriz Kahraman i predstavnica Taipeia Yu Ting Lin. Lin je otpočetka kontrolirala borbu, pametnije se kretala, više pogađala i suci su ju jednoglasno proglasili pobjednicom. Ona će se u finalu susresti sa Juliom Szeremetom iz Poljske koja je u polufinalu uvjerljivom izvedbom svladala Filipinku Nesthy Petecio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga su se u muškom polufinalu iznad 92 kilograma suočili su se Nijemac Nelvie Raman Tiafack i Uzbekistanac Bakhodir Jalolov. U pravoj boksačkoj poslastici gdje su sijevale teškaške bombe slavio je Jalolov odlukom sudaca, ali je u trećoj rundi skoro nokautirao Tiafacka. U drugom polufinalu ove kategorije sastali su se domaći predstavnik Abodou Moindoze i Drissi El Aissaoui iz Španjolske. Španjolski borac je slavio, dobivši prve dvije runde. Iako je Moindoze postigao knockdown pred kraj borbe, to je bilo nedovoljno za pobjedu.

U prvom finalu večeri u kategoriji do 63 kilograma olimpijski pobjednik podijeljenom odlukom sudaca postao je Alvarez Borges, slavivši protiv Francuza Sofianea Oumiaha. Gledali smo izrazito dinamičan meč s velikim razmjenama udaraca. Alvarez Borges je u prvoj rundi uzdrmao domaćeg borca koji se djelomično uspio vratiti u drugoj rundi, ali u izrazito uzbudljivoj trećoj rundi Kubanac je više pogađao i zasluženo slavio.

Uz Alvareza Borgesa olimpijski pobjednik postao je i Khyzhniak koji je slavio protiv Kazahstanca Nurbeka Oralabaya. Bila je to vrlo napeta borba u kojoj je Ukrajinac napravio prevagu u trećoj rundi i tako prisvojio zlato.

U četvrtak se na Roland Garrosu održavaju polufinala i finala u četiri kategorije, dvije muške i dvije ženske.

Komentari

Povezano