Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Borilačka velesila – Anđelo Kvesić i Lena Stojković osvojili zlata na Europskim igrama

Trećeg službenog dana natjecanja na Europskim igrama u Krakowu, Hrvatska je osvojila je prve dvije medalje i to obje zlatne. Osvojili su ih karatist Anđelo Kvesić te taekwondašica Lena Stojković.

Prvu medalju i to onu najsjajniju, osvojio je Kvesić u kumitama, u kategoriji preko 84 kilograma. On je u grupnoj fazi ostvario sve tri pobjede čime je izborio plasman u polufinale i tako osigurao prvu medalju za Hrvatsku u Poljskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Anđelo Kvesić – Michail Georgi Tzanos (Grčka) 4:1
  • Anđelo Kvesić – Fatih Sen (Turska) 5:3
  • Anđelo Kvesić – Maciej Gebka (Poljska) 4:0

Nakon toga je Kvesić u polufinalu svladao Azerbajdžanca Asimana Gurbanlija s 5:3 nakon što je vodio i s 5:0 da bi se u finalu ponovno susreo sa Senom kojeg svladao u grupi. U izjednačem finalu je Kvesić tek u završnih 8 sekundi došao do 5 poena te je slavio s 5:0 i tako osvojio zlatnu medalju.

Ovo je druga medalja s Europskih igara za Anđela nakon što je 2019. godine u Minsku bio srebrni. Također, ovo je četvrta zlatna medalja za Hrvatsku u povijesti Europskih igara, a sve četiri su osvojene u borilačkim sportovima – tri u karateu i jedna u sambu.

Samo sat vremena nakon Kvesića, drugu medalju je Hrvatskoj donijela dvostruka svjetska i europska prvakinja u taekwondou – Lena Stojković. Ona je u kategoriji do 46 kilograma osvojila novo zlato u već sada prebogatoj karijeri.

Članica TK Marjana je bila postavljena za prvu nositeljicu turnira te je na putu do finala redom dolazila do uvjerljivih pobjeda od 2-0 u rundama.

  • Lena Stojković – Hanna Csaki (Mađarska) 2-0 (10:0, 14:6)
  • Lena Stojković – Phoenix Faith Hayley Goodman (Velika Britanija) 2-0 (4:1, 10:6)
  • Lena Stojković – Kyriaki Kouttouki (Cipar) 2-0 (11:3, 17:7)

Pobjedom nad predstavnicom Cipra, Stojković je osigurala minimalno srebrno odličje i novo veliko finale. Protivnica u finalu joj je bila 21-godišnja Talijanka Sofia Zampetti koja nije imala većih uspjeha u dosadašnjoj karijeri.

Lena je apsolutno izdominirala u prvoj rundi koju je dobila s ogromnih 17:4 nakon što je vodila s čak 17:0. U drugoj rundi je Zampetti pružila nešto veći otpor, no nije imala nikakve šanse pa je Stojković slavila s 14:10 i tako s 2-0 u rundama osvojila zlato.

Komentari

Povezano