Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Boris Krčmar slavio i ostvario najbolji plasman na SP-u u povijesti Hrvatske

Danas je u popodnevnom terminu, u drugom kolu Svjetskog prvenstva u pikadu, na scenu stupio hrvatski pikadist Boris Krčmar hvatavši svoj najbolji rezultat karijere. Njegov protivnik je bio Nizozemac Dirk van Duijvenbode, dvanaesti nositelj.

Nizozemac je prvi bacao, ali to Krčmara nije smetalo pa je odmah na startu došao do breaka izlazom na 60. Ipak, van Duijvenbode igra sjajno do kraja seta i uz prosjek od 108.22 osvaja tri uzastopna lega za vodstvo od 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što u prvom setu nismo vidjeli niti jedan maksimum od 180, u drugom je Krčmar pogodio dva, po jedan u prvom i drugom legu te je na tom valu odigrao savršen set u kojem nije izgubio niti jedan leg te je izjednačio na 1:1. Koliko je hrvatski predstavnik bio dominantan svjedoči podatak da Nizozemac nije bio ni na jednom izlazu u cijelom setu.

Nastavila se sjajna igra hrvatskog predstavnika koji treći set otvara breakom, međutim istom mjerom odgovara i van Duijvenbode pa je nakon dva lega rezultat bio 1:1. Nadao se Nizozemac da će biti jednak rasplet kao u prvom setu, ali Krčmar igra spektakularno i osvaja sljedeća dva lega za vodstvo od 2:1 u setovima s tim da u četvrtom setu baca prvi.

Suvereno je Boris osvojio prvi leg, dok je u drugom van Duijvenbode imao tri pokušaja na izlazu što nije uspio iskoristiti, a to Krčmar kažnjava i izlazom na 82 dolazi do ogromnih 2-0. Tu je prednost kapitalizirao te je izlazom na 102 postavio konačnih 3-0 u četvrtom setu te je s 3:1 izborio plasman u treće kolo Svjetskog prvenstva!

Boris je susret okončao s prosjekom od 96.84 i sa sjajnim postotkom izlaza od 55.56% (10/18).

Krčmar je ovom pobjedom postao prvi Hrvat u povijesti koji je izborio treće kolo PDC Svjetskog prvenstva u pikadu, a tamo ga čeka legendarni Gary Anderson, dvostruki svjetski prvak.

Komentari

Povezano