Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Borna Ćorić izborio deveto ATP finale u karijeri

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić danas se plasirao u finale ATP turnira u Montpellieru. Njemu je polufinalni meč, pri Borninom vodstvu od 6:3 4:1, predao sedmi tenisač svijeta Holger Rune zbog ozljede desnog lakta.

Izuzev svog drugog servis gema u meču kojeg je izgubio, Ćorić je bio poprilično uvjerljiv u svim ostalim te do kraja meča nije ponudio nijednu break priliku. Dapače, četiri od sedam servis gemova je osvojio bez izgubljenog poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danac je kod zaostatka od 2:1 u drugom setu zatražio liječničku pomoć, a kada je Borna došao do prednosti od dva breaka, odlučio je predati meč čime je omogućio hrvatskom tenisaču plasman u deveto ATP finale u karijeri.

Bornu u finalu očekuje meč protiv Kazahstanca Aleksandra Bublika koji je u ranijem polufinalu svladao Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea sa 4:6 6:4 6:4.

Njih su se dvojica dosad susreli jednom i to u Halleu prošle godine kada je Bublik slavio sa 6:3 6:1. Podsjećamo, Ćorić je dosad osvojio tri ATP titule od kojih je najvrijednija baš ona posljednja, na Masters turniru u Cincinnatiju u kolovozu 2022. godine.

Komentari

Povezano