Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Borna Ćorić preokretom do drugog kola Madrida

Na turniru gdje brani polufinale Borna Ćorić je u prvom kolu na papiru imao jednostavan zadatak. Ipak, njemački Libanonac Benjamin Hassan pokazao se kao zahtjevan protivnik u prvom kolu Mastersa u Madridu. Ćorić ga je nakon više od dva i pol sata igre svladao sa (5)6:7 7:5 6:3.

Ćorić je u meč krenuo sporo. Hassan je prvi servis gem osvojio jednostavno, a onda je na Ćorićevom servisu došao do 0-30. Hrvatski tenisač je to izvukao te je izjednačio na 1:1. Zatim je počeo i prijetiti na Hassanovom servisu te je u tri uzastopna gema dolazio do minimalno jedne break prilike. Nije realizirao niti jednu od četiri ponuđene te je set otišao u tiebreak. U “trinaestoj igri” bolji je bio Libanonac sa 7-5 te je poveo s 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I druga dionica igre obilježena je dobrom igrom na servisu. Nije se dolazilo do puno break prilika. Ćorić je kod 5:4 došao do dvije koje su ujedno bile i set lopte, ali nijednu nije realizirao. Slična situacija ponovila se kod 6:5. Ovaj put je Ćorić iskoristio drugu priliku te je odveo meč u treći set.

U trećem setu break smo vidjeli kod 3:2 za Ćorića. Zagrepčanin je Libanoncu pod njemačkom zastavom oduzeo servis te si je otvorio put prema drugom kolu. Nakon breaka morao je spasiti jednu loptu kojom bi Hassan došao do rebreaka. To je i napravio te je došao na gem od pobjede. Na servisu za meč je iskoristio svoju drugu meč loptu čime je kompletirao preokret protiv Hassana.

Ćorića u drugom kolu čeka dvoboj s Alexanderom Zverevom. Ovo će mu biti sedmi meč protiv Nijemca. Trenutni rezultat je 3:3, a posljednja dva meča pobijedio je Zverev. U slučaju poraza Ćorić bi ispao iz društva 50 najboljih s obzirom da je prošle godine u Madridu došao do polufinala gdje ga je izbacio Carlos Alcaraz.

Komentari

Povezano