Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Borna Ćorić u Kazahstanu došao do prve ATP pobjede nakon kolovoza

Borna Ćorić se u posljednje vrijeme muči sa svojom formom te na ATP razini, barem u glavnom turniru, nije bilježio pobjede. Posljednju takvu upisao je u Winston-Salemu kada je svladao Sebastiana Baeza. Sada je u Almatyju uspio prekinuti crni niz, pobijedivši Mađara Fábiána Marozsána s 2-0 u setovima.

Obojica tenisača su meč otvorila kvalitetnom igrom na svom početnom udarcu te se do 3:3 igralo bez breakova. Tada je Ćorić na primanju servisa, nakon 26 odigranih poena stigao do breaka. Iskoristio je svoju petu priliku za vodstvo 4:3. Ipak, ne uspijeva potvrditi break svojim lošim gemom koji je zaključio dvostrukom pogreškom. No, ni Marozsán su u idućem servis gemu nije proslavio te je dopustio Ćoriću novi break kojim je “kupio” servis za set. Njega je uspio iskoristiti za 6:4 i vodstvo 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set je Ćorić loše otvorio te je u drugom gemu izgubio svoj početni udarac nakon što je imao 40-0. Tako je Mađar stigao do 3:0, no njegova prednost nije dugo trajala. Vratio se Ćorić na 3:3 te je kasnije kod 5:5 stigao do breaka kojim je izborio servis za meč koji ne koristi; poklonivši break novom dvostrukom pogreškom. Ipak, u tie-breaku je bio bolji protivnik te je sa 7-4 došao do pobjede.

Ovom pobjedom Ćorić je učvrstio svoju poziciju u TOP 100, a za nove bodove igrat će protiv pobjednika meča između Gabriela Dialla i Christophera O’Connella.

Komentari

Povezano