Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Borna Ćorić Wimbledon otvorio pobjedom

Počeo je najveći teniski turnir na svijetu, a Hrvatska je u muški turnir krenula samo s Bornom Ćorićem. Zagrepčanin je Wimbledon započeo s pobjedom od 3-0 u setovima protiv Brazilca Felipea Meligenija Alvesa.

Iako je meč završio bez izgubljenog seta, nije sve proteklo bez problema. U prvom setu prvi je zaprijetio Brazila, ali ne koristi dvije break prilike te ga Ćorić već u idućem gemu kažnjava s breakom. Do kraja seta Zagrepčanin je svoj početni udarac svaki put zadržao te je sa 6:3 otvorio prvo kolo Wimbledona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set protekao je sa samo jednom neiskorištenom break prilikom koju je imao Ćorić te se set odlučivao u tie-breaku. Tamo je sa 7-2 bolji bio Hrvat te je tako poveo s 2-0 u setovima.

U trećem setu više je prijetio Meligeni Alves te je u prva dva Ćorićeva servis gema propustio četiri break prilike te ga je to na kraju i koštao. Ćorić je Brazilcu oduzeo servis kod vodstva 3:2 čime si je otvorio put prema drugom kolu. Mirno je držao svoj servis do kraja te je upisao pobjedu rezultatom 6:3, 7:6(2), 6:3.

Ovo je Ćoriću bila tek druga pobjeda u Wimbledonu, prvu nakon 2015. godine kada je svladao Ukrajinca Sergiya Stakhovskyja. Ove godine ga u drugom kolu čeka težak ispit s obzirom na to da čeka pobjednika meča između Mattea Arnaldija i Francesa Tiafoea.

Komentari

Povezano