Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Borna Gojo izborio glavni ždrijeb na Challengeru u SAD-u

Borna Gojo posljednji je put na ATP Touru vezao dvije uzastopne pobjede prošle godine u listopadu. Točnije, napravio je to na ATP 500 turniru u Beču koji se također igra u vrijeme kada Splićanin u Sioux Fallsu dolazi do druge pobjede u Challenger kvalifikacijama. Nakon pobjede protiv Rudyja Quana, Gojo je slavio i protiv Stronga Kirchheimera s 2-0 u setovima.

Iako je u prvom setu jednom izgubio svoj početni udarac, slavio je sa 6:2 protiv 614. tenisača svijeta. U drugom setu na svom servisu nije imao problema dok je na returnu zadržao igru iz prvog seta. Amerikancu je servis oduzeo dva puta u drugoj dionici igre te je stigao do pobjede 6:2, 6:1 i plasmana u glavni ždrijeb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove dvije pobjede protiv dva igrača van TOP 500 najboljih donijet će mu četiri ATP boda, čak 96 manje nego što je lani osvojio u isto ovo vrijeme. To znači da će Splićanin ako izgubi u prvom kolu Challengera pasti minimalno na 886. mjesto ATP ljestvice. Ublaživanje tog pada tražit će protiv Zacharyja Švajde, Mitchella Kruegera, Christophera Eubanksa, Alexisa Galarneaua, Murphyja Cassonea ili Eliota Spizzirrija, odnosno protiv jednog od tenisača iz Sjeverne Amerike.

Komentari

Povezano