Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Borna Gojo u glavnom ždrijebu ATP Stuttgarta

Borna Gojo otvorio je travnatu sezonu kvalifikacijama za ATP 250 u Stuttgartu. Protivnik u finalnom kolu kvalifikacijama bio mu je Švicarac Antoine Bellier 209. na ATP ljestvici. Gojo je nakon tri seta slavio i tako osigurao mjesto u glavnom ždrijebu.

U prvom setu oba tenisača su fantastično servirala do rezultata 5:4 za Goju. Tada Gojo propušta tri vezane set lopte, gubi vlastiti servis u idućem gemu te samim time i set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set krenuo je bolje za Bornu koji je brzo poveo 4:1. Tada Švicarac uzima tri gema u nizu i dolazi do dvije vezane break lopte kojima bi si osigurao servis za meč. Gojo je uspio preživjeti i povesti 5:4. Set je riješen u tie-breaku gdje je Gojo poveo 5:0 i sa 7:2 izjednačio u setovima.

Ključan trenutak odlučujućeg seta dogodio se pri rezultatu 3:3 kada Gojo uzima dva gema u nizu. Nakon toga, naš predstavnik je mirno odservirao za meč i osigurao si mjesto u glavnom ždrijebu gdje su mu mogući protivnici Gasquet, Lopez, Musetti i Shapovalov.

Ranije danas Nino Serdarušić bio je uspješan u prvom kolu kvalifikacija Challengera u Perugiji. Tamo je u tri seta bio bolji od argentinskog predstavnika Gonzala Villanueve.

Posljednji naš predstavnik danas bio je Duje Ajduković koji je igrao prvo kolo kvalifikacija za Challenger u Bratislavi protiv Egipćanina Mohameda Safwata. Duje je nažalost morao predati meč zbog ozljede nakon izgubljenog prvog seta.

Od ženskih predstavnica danas je aktivna bila Lea Bošković koja je igrala finalno kolo kvalifikacija za WTA 125 turnir u Valenciji. Protivnica joj je bila 198. tenisačica svijeta Carole Monnet.

Prvi set obilježen je lošim serviranjem obje tenisačice. Bošković je čak četiri puta oduzela servis suparnici, dok je ona svoj početni udarac gubila “samo” tri puta. Tako je naša predstavnica sa 6:4 povela u setovima. U drugom setu Francuskinja je povela 2:0, nakon čega Bošković uzima šest gemova u nizu i ulazi u glavni ždrijeb.

Komentari

Povezano