Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Borna Sosa asistent u porazu Ajaxa od Twentea

Nakon samo pet bodova u prva tri kola, nogometaše Ajaxa čekalo je zahtjevno gostovanje kod Twentea. Dva hrvatska reprezentativca Josip Šutalo i Borna Sosa krenuli su od prve minute, dok je Jakov Medić čekao svoju priliku s klupe. Ponovno je to bila loša predstava Ajaxa te je Twente zasluženo slavio 3:1.

Nije moglo bolje krenuti za Twente koji je u 11. minuti vodio 2:0. U sedmoj minuti je nakon greške vratara Ajaxa Jayja Gortera loptu u mrežu poslao Daan Rots. Četiri minute kasnije gol je zabio Sem Steijn nakon još jedne nesigurne reakcije Gortera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ajax se u igru vratio u 35. minuti. Sosa je lijepo prošao po strani te je vratio loptu za Briana Brobbeyja koji nije imao težak posao i zabija za 2:1.

U drugom dijelu se očekivao pritisak Ajaxa koji nije došao. Napadi su djelovali sporo te je bliže Twente bio trećem pogotku, nego Ajax izjednačenju.

Završni udarac Twentea je došao u 79. minuti. Nakon lijepe akcije strijelac je bio igrač na posudbi iz Ajaxa Naci Ünüvar. Rots je pak, nakon gola upisao i asistenciju.

Bio je to i konačan rezultat te je Twente došao do četvrte pobjede u isto toliko utakmica. Ajax sada čeka utakmica Europske lige protiv Marseillea, dok će Twente maksimalan učinak pokušati nastaviti na gostovanju kod Waalwijka.

Komentari

Povezano