Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Borna Sosa na pragu odlaska u Serie A, u klubu ga čeka još jedan Hrvat

Vijest da je Borna Sosa otpisan u Ajaxu i nije neka novost. Hrvatski reprezentativac je odmah na početku priprema prebačen u drugu momčad te mu je rečeno da potraži novu sredinu.

Sosa će tako, prema svemu sudeći, otići put Italije. Tamo je za njega najviše zagrizao Torino s kojim je praktički sve dogovoreno. Od konačnog potpisa Sosu dijele samo sitni detalji koji bi se uskoro trebali dogovoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijevi bek hrvatske reprezentacije trebao bi doći na jednogodišnju posudbu uz opciju otkupa na kraju sezone, a za sada nije poznat iznos potencijalne odštete. Sosa bi trebao potpisati ugovor do ljeta 2028. godine koji bi se aktivirao u slučaju da talijanski klub odluči otkupiti njegov ugovor.

Torino je prošlu sezonu završio na devetom mjestu pod vodstvom Ivana Jurića koji je u međuvremenu napustio klub. Tamo se nalazi još jedan hrvatski reprezentativac, a riječ je o Nikoli Vlašiću koji bi svakako olakšao proces prilagodbe u slučaju da se ovaj transfer ostvari.

Sosa je prošao nogometnu školu Dinama te ga je 2018. godine Stuttgart kupio za šest milijuna eura. Tamo se zadržao pet godina i za to vrijeme upisao 115 nastupa te pet pogodaka uz 35 asistencija. U Ajax je stigao prošlog ljeta za osam milijuna eura, a u prethodnoj sezoni upisao je 27 nastupa i pet asistencija. Za Vatrene je nastupio 21 put, dok je na Euru u Njemačkoj zaigrao samo šest minuta u susretu protiv Albanije.

Komentari

Povezano