Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Borussia Dortmund deklasirala Freiburg

Nogometaši Borussije Dortmund i Freiburga su večeras otvorili 21. kolo Bundeslige. Dvoboj je odlučen već u prvom dijelu u kojem su domaći postigli dva pogotka, a konačni rezultat je bio 3:0.

Borussia je povela u 16. minuti. Marcel Sabitzer je presjekao jedno dodavanje na sredini terena, povukao loptu dobrih tridesetak metara, ubacio u kazneni prostor za Niclasa Fullkruga koji samo ostavlja za Donyella Malena, a Nizozemac s 13-14 metara senzacionalno pogađa u gornji desni kut za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ista koprodukcija je odgovorna i za drugi pogodak “Žuto-crnih”. Fullkrug je u sedmoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela dobio duel na sredini terena, odnio loptu do 20 metara od gola te ju je odložio za Malena koji s desne strane prizemnim udarcem zabija za 2:0.

Nakon dvije asistencije, Fullkrug je do gola došao u 87. minuti kada je poentirao glavom s pet metara na asistenciju Iana Maatsena, nogometaša Chelseaja na posudbi u Njemačkoj. Za mladog Nizozemca je to bila druga asistencija u petom nastupu za momčad, dok je s druge strane Fullkrug je postao sedmi nogometaš koji je postigao dvoznamenkasti broj pogodaka u Bundesligi ove sezone nakon Harryja Kanea, Serhoua Guirassyja, Loisa Opende, Deniza Undava, Ermedina Demirovića te Victora Bonifacea.

O nemoći Freiburga u večerašnjem duelu svjedoči i xG od svega 0.26. Borussia je tako večeras ostvarila petu uzastopnu pobjedu nad Freiburgom uz ukupnu gol razliku od 20:5 u tim duelima. Gledajući samo dvoboje u Dortmundu, Freiburg je posljednji put slavio 2001. godine.

Za momčad Edina Terzića je ovo sedma uzastopna prvenstvena utakmica u kojoj su ostali neporaženi što se oslikalo i na ljestvici jer su trenutno četvrti s 40 bodova na kontu koliko ima i trećeplasirani Stuttgart uz bolju gol razliku.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano