Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Borussia Dortmund na pogon Guirassyja do pobjede protiv St. Paulija

U prvoj utakmici 7. kola Bundeslige Borussia Dortmund je večeras na Signal Iduna Parku savladala St. Pauli s2:1.

Momčad Nurija Sahina povela je u 44. minuti preko Ramija Bensebainija. Nadu za goste vratio je Eric Smith golčinom u 77.  minuti, da bi konačni rezultat postavio Serhou Guirassy u 84. minuti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nekoliko sekundi dvoboja uslijedio je i prvi udarac. Igrač St. Paulija Oladapo Afolayan pucao je s ruba šesnaesterca, no to je otišlo pored vrata. Borussia je potom očekivano dominirala posjedom, a prva izgledna prilika za njih dogodila se u sedmoj minuti kada je Julian Brandt dobro uposlio Guirrasya koji se našao ispred Nikole Vasilja, no BiH vratar je to dobro obranio nogom.

U 12. minuti vidjeli smo novi pokušaj Borussie kada je Julian Ryersonuputio dobar centaršut s desne strane koji je skoro došao do Guirassya, no Vasilj je u zadnji čas skočio i zgrabio tu loptu.

Najbolja prilika u prvih 20 minuta ipak pripada gostima. Kapetan St. Paulija Jackson Irvine je nakon dobre kontre dao loptu Afolayanu koji je išao sam pred Gregora Kobela, no branič domaćina Bansebaini maldinijevski je uklizao i blokirao pokušaj napadača gostiju.

St. Pauli se otvorio u nastavku, te je nakon udarca iz kuta u 26. minuti Morgan Guilavogui glavom pokušava pronaći Johannesa Eggesteina koji je ipak bio prenizak u skoku i lopta je došla u ruke Kobelu.

Hrabri pristup skoro se isplatio gostima kada je u 30. minuti Smith iz prekida pronašao Guilavoguia koji matira Kobela za, činilo se, 0:1 St. Paulija, no nakon VAR provjere sudac je označio zaleđe. 

Viceprvak Europe se nakon ovog upozorenja ipak malo pribrao i vratio dominaciju na svoju stranu. U 39. minuti Guirassy je pokušao zaprijetiti Vasilju, no to je završilo u bloku, a iz udarca iz kuta koji je uslijedio Bansebaini je u padu pucao glavom pokraj vrata.

Na odmor se ipak otišlo s prednošću domaćina. U 44. minuti Pascal Gross je centrirao na lijevu stranu šenaesterca gdje se nalazio Bansebaini koji je odličnim trzajem glavom loptu plasirao u dalji kut Vasiljevih vrata i to je bilo 1:0 za Žuto-crne.

Veliku priliku za 2:0 u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena imao je Brandt kada je, nakon centaršuta,glavom skoro savladao Vasilja koji je ostao ukopan na mjestu, no pokušaj odlazi malo iznad grede.  

Početak drugog poluvremena kasnio je dosta dugo zbog tehničkih problema kod komunikacijske tehnologije suca Matthiasa Johlennbecka, a gotovo odmah nakon toga  navijači St. Paulija započeli su bakljadu, no ona je brzo završila i igra je počela.

Nakon dvije minute nastavka za goste je tukao Robert Wagner, no to je otišlo u blok. Borussia je tada iskusno stala na loptu i čekala svoju šansu koja je došla u 57. minuti kada je dobro pucao Brandt, no Vasilj je još bolje obranio.

Nekoliko minuta poslije toga nova prilika za Žuto-crne kada je Guirrasy pucao, a Vasilj još jednom obranio, a u nastavku akcije Jamie Gittens je poslao nisku loptu na koju su zakasnili Guirassy i Donyell Malen.

Najljepši trenutak utakmice nastupio je u 78. minuti kada je Smith dalekometnim udarcem postigao nevjerojatan gol za 1:1 i veliku radost gostiju. Iako je bilo riječi o potencijalnom zaleđu Afolayana koji je možda smetao Kobelu da vidi loptu, pogodak je ipak ostao važeći.

Slavlje ekipe iz Hamburga nije dugo trajalo. U 84. minuti Gittens je sjajno prošao po lijevoj strani i centrirao, a napadač Dortmunda Guirassy je pogodio za 2:1.

Dvije minute kasnije Ryerson i Brandt odigrali su sjajan dupli pas, te je Brandt opet odlično pucao, ali Vasilj je još jednom pokazao klasu.

Gosti se ipak nisu predali i na početku sudačke nadoknade Phillip Threu je izveo aut, a Adam Dzwigla je primio loptu u izvrsnoj poziciji, ali je iz srca kaznenog prostora prepucao gol i propustio priliku za izjednačenje.

Utakmica je završena rezultatom 2:1 i time je Borussia došla na četvrto mjesto sa 13 bodova, a St. Pauli je ostao 16. sa četiri boda.

Komentari

Povezano