Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Borussia Dortmund ponovno svladala PSG i ušla u finale Lige prvaka

Novom minimalnom 1:0 pobjedom, Borussia Dortmund je izborila finale Lige prvaka. Još su jednom nadigrali PSG i izborili finale po prvi puta nakon 2013. kada su s 1:2 poraženi od Bayerna. Zanimljivo, finale se tada isto

Prvu veću opasnost vidjeli smo u 12. minuti. Karim Adeyemi je bio u dobroj poziciji, ali je njegov siloviti udarac s ruba kaznenog prostora u posljednji trenutak blokirala obrana PSG-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parižani su očekivano dominirali posjedom, no nisu pronalazili način za ozbiljnije zaprijetiti golu Borussije. S druge strane, u 35. minuti ponovno prijeti Adeyemi. Njegov prizemni udarac je nakon munjevite kontre sjajno obranio Donnarumma.

Sve u svemu, Edin Terzić mogao je biti i više nego zadovoljan nakon prvih 45 minuta. Borussia je u potpunosti kontrolirala događanja na terenu i anulirala napad PSG-a.

Već u drugoj minuti nastavka domaćini propuštaju ogromnu priliku za gol kojim bi vratili ovaj dvomeč na početak. Achraf Hakimi je oštro ubacio u pet metara, a lopta se odbila stigla na drugu vratnicu gdje je bio sam Warren Zaïre-Emery, ali s pet metara Francuz pogađa vratnicu. 

Floskula “kada ne zabiješ, primiš” se još jednom pokazala točnom u 50. minuti. Mats Hummels je ostao neobjašnjivo sam nakon kornera te je glavom zakucao loptu za veliko slavlje gostiju. Hummels je tim golom postao najstariji Nijemac koji je zabio u nokaut fazi Lige prvaka.

Deset minuta kasnije, ponovno prijeti PSG. Nuno Mendes je dalekometnim udarcem zatresao vratnicu. Uz lošiju igru, Parižani danas nisu imali ni sreće. U 65. minuti dogodila se dvojbena situacija. Hummels je srušio Ousmannea Dembelea na samom rubu kaznenog prostora. Iako se na snimci činilo da se start dogodio na crti, nije bilo ništa od kaznenog udarca.

U 77. minuti Hummels nakon još jednog kornera ponovno trese mrežu. Ipak, ovoga puta je bio u više nego očitom zaleđu.

U 86. minuti PSG dva puta u kratkom roku trese okvir gola. Kylian Mbappé je pucao s peterca nakon gužve u kaznenom prostoru, ali lopta je uz dodir Gregora Kobela odsjela na gredi. Nakon kornera koji je uslijedio bomba Vitinhe je također završila na gredi.

Ostalo je tako 1:0 za Borussiju koja je izdržala sve napade Parižana i tako izborila finale Lige prvaka. PSG je na kraju imao i više nego dovoljno prilika za zakomplicirati dvomeč. No, nisu iskoristili svoje šanse i svoj put završavaju u polufinalu.

Komentari

Povezano