Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Borussia Dortmund u nevjerojatnom raspletu prosula naslov prvaka

U jednom od najluđih raspleta u zadnjih nekoliko godina, Bayern München je 33. put u svojoj povijesti postao prvak Njemačke. Borussia Dortmund je imala sve u svojim rukama, ali su odigrali samo 2:2 protiv rasterećenog Mainza i tako dopustili Bayernu da ih prestigne.

Već se u prvih desetak minuta vidjelo kako će ovo biti ludi posljednji dan. Kingsley Coman je u 8. minuti doveo Bayern u vodstvo. Iz Dortmunda su također dolazile dobre vijesti za Bavarce. Mainz je vodio 0:2, a u međuvremenu je Sebastian Haller propustio realizirati kazneni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu nije bio kraj uzbuđenjima. Raphael Guerreiro je smanjio rezultat, ali je Borussia i dalje trebala kiks Bayerna. Kada je Dejan Ljubičić iz kaznenog udarca izjednačio utakmicu u Kölnu činilo se da su to dočekali. Ipak, ukazao se Jamal Musiala koji lijepom pogotkom donosi Bayernu titulu. Borussia je uspjela izjednačiti u 96. minuti, ali je to bilo prekasno za potpuni preokret i titula je ostala kod Bayerna.

U ostatku Bundeslige također se puno toga odlučivalo. Od europskih mjesta do borbe za ostanak. Union Berlin po prvi put u svojoj povijesti ide u Ligu prvaka, zahvaljujući pobjedi 1:0 protiv Werdera iz Bremena golom Ranija Khedire. Wolfsburg Nike Kovača nije uspio iskoristiti kiks Bayer Leverkusena pa je na kraju sedmo mjesto ukrao Eintracht Frankfurt.

Što se tiče borbe za ostanak tu je najdeblji kraj izvukao Schalke koji se porazom od RB Leipziga oprostio od Bundeslige. Spasili su se Bochum i Augsburg, dok će Stuttgart ostanak morati tražiti kroz doigravanje s trećeplasiranim iz Zweite.

Komentari

Povezano