Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Borussia Dortmund uvjerljivom pobjedom zasjela na vrh tablice

Poslije poraza Bayerna ranije danas, Borussia Dortmund je dobila priliku pobjedom protiv Eintracht Frankfurta zasjesti na vrh Bundeslige. Odličnom predstavom igrači Borussije uspjeli su u naumu te su uvjerljivo slavili.

Krenulo je idealno za domaćine koji su već u 19. minuti poveli. Julian Brandt je dodao loptu do Jude Bellinghama koji se lijepo okrenuo i pospremio loptu u gol za rano vodstvo domaćina. Mladom Englezu je ovo peti gol ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet minuta kasnije na semaforu je 2:0. Karim Adeyemi je prenijeo loptu glavom do Donyella Malena koji sa sedam metara ostaje miran i šalje loptu pored Kevina Trappa za udvostručenje vodstva. Nizozemac se u strijelce upisao četvrti put u posljednjih pet kola.

Savršenih 45 minuta završio je Mats Hummels u 41. minuti. On je bio najviši u skoku nakon ubačaja Raphaël Guerreiro te se po prvi puta ove sezone upisao u strijelce za potvrdu pobjede i prvog mjesta na ljestvici.

U drugome dijelu Borussia je očekicvano malo digla nogu s gasa te nisu izgledali goropadno kao u prvome dijelu. Unatoč tome, u 66. minuti dolaze do četvrtog pogotka.

Ponovno je osovina Adeyemi-Malen donijela gol domaćinima. Adeyemi je dao loptu u prostor za Malena koji po drugi puta zabija pored nemoćnog Trappa za potpuno razbijanje Eintrachta.

Do kraja utakmice bilo je to samo odrađivanje posla za žuto-crne koji su iskoristili lošu formu Bayerna i preuzeli vrh tablice pet kola prije kraja. Borussia sada ima sve u svojim rukama te im je put prema prvom naslovu od 2012. u potpunosti otvoren.

Komentari

Povezano