Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Borussia minimalno pobijedila PSG

U drugom polufinalnom susretu Lige prvaka, Borussia Dortmund je na Signal Iduna Parku ispred 82 tisuće gledatelja pobijedila PSG rezultatom 1:0. Uzvrat se igra u Parizu sljedeći utorak u 21 sat. PSG neće igrati niti jednu utakmicu u međuvremenu, a Borussia dočekuje Augsburg u subotu.

Bila je to utakmica puna prilika, ali i jako dobrih intervencija golmana. U 14. minuti Marcel Sabitzer je imao prvu opasnu priliku. U šesnaestercu je došao do malo slobodnog prostora i pucao izravno u Gianluigija Donnarummu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 36. minuti je postignut jedini pogodak na utakmici. Nico Schlotterbeck je poslao preciznu loptu prema Nicklasu Füllkrugu koji je lijevom nogom pucao u donji lijevi kut. Pred kraj poluvremena, Sabitzer je opet pucao, a Donnarumma još jednom lijepo obranio.

U drugom dijelu su Parižani pokazali više volje. Tako su već u 51. minuti opasnije pokušali. Prvo je Kylian Mbappé pogodio desnu stativu te je onda Achraf Hakimi pogodio lijevu stativu. Pokušao je tri minute kasnije još jednom Mbappé. Oslobodio se unutar kaznenog prostora, ali Gregor Kobel odlično brani udarac u desnu stranu gola. Fabian Ruiz je pokušao glavom u 56. minuti, ali je lopta prošla blizu desne stative. U 60. i 66. minuti Füllkrug je imao dvije dobre prilike.

Jednu je poslao nogom preko gola, a drugu glavom iznad prečke. Imali su Parižani još dobrih prilika. U 72. minuti Ousmane Dembélé je dobio loptu unutar kaznenog prostora i pucao prema lijevoj stativi, no Kobel opet dobro brani. U 82. minuti Vitinha je pucao s ruba šesnaesterca, ali lopta je prošla malo pored lijeve stative.

Utakmica je to koja je trebala ponuditi puno više pogodaka, ali su obje strane bile na zavidnom obrambenom nivou pa su gledatelji u Dortmundu mogli vidjeti jedan jedini pogodak s kojim nogometaši Borussije putuju na uzvrat u Pariz za 6 dana. Pogodak Borussije možete pogledati ovdje.

Komentari

Povezano