Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Borussia pobjedom protiv PSG-a osigurala mjesto u Ligi prvaka iduće sezone. Kako?

Borussia je u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka na domaćem terenu pobijedila PSG 1:0, a strijelac jedinog pogotka bio je Niclas Füllkrug u 36. minuti utakmice. Uzvratni susret se igra sljedećeg utorka u Parizu s početkom u 21 sat. Ulog je finale Lige prvaka koje će se održati 1. lipnja u Londonu.

Nijemci pobjedom nisu samo stekli važnu prednost pred uzvrat nego su i definitivno osigurali mjesto u Ligi prvaka sljedeće sezone. Naime, Liga prvaka u sezoni 2024./25. bit će prva u novom formatu od 36 momčadi, a izvan normalne kvote klubova koje države imaju u Ligi prvaka, dva dodatna mjesta pripast će ligama čiji klubovi ove sezone ostvare najveći nacionalni koeficijent tj. budu najuspješnije u UEFA natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda Borussije je zacementirala Njemačku na drugoj poziciji što znači da će oni i vodeći Talijani imati po pet klubova u grupnoj fazi Lige prvaka sljedeće sezone. Taj peti njemački klub će biti upravo Borussia. Trenutno drže to mjesto u Bundesligi s nedostižnih 12 bodova prednosti ispred Eintrachta tri kola prije kraja, a za četvrtim RB Leipzigom zaostaju teško dostižnih pet bodova.

Komentari

Povezano