Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bosco pošteno namučio Zadar

Puno teže nego što je itko mogao očekivati, košarkaši Zadra došli su do pobjede na gostovanju u Zagrebu kod Bosca u nedjeljnoj matineji 6. kola FAVBET Premijer Lige.

Trener Zadra Danijel Jusup odlučio je priliku dati igračima koji inače manje participiraju u minutaži, pa se to osjetilo i na rezultatu, odnosno Boscov spoj mladosti i iskustva dobro je parirao gostima, a u posljednje tri minute prvog poluvremena igrači trenera Ante Samca rade seriju 12:3 te na veliki odmor odlaze s prednošću 45:39.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom drugog poluvremena Jusup je na teren poslao sve najjače snage izuzev Luke Božića, ali razigrani košarkaši Bosca dugo su odolijevali pokušajima gostiju da preokrenu rezultat, da bi do toga došli polaganjem Darija Drežnjaka u 28. minuti (59:57).

Krenulo se tada s igrom koš za koš, da bi se Zadrani sedam minuta prije kraja odvojili na 74:66, a tri i pol minute prije posljednje sirene i na 79:70. Domaćini se međutim nisu predali i pogodivši sljedeća dva napada stigli do 79:75. Lovro Mazalin potom je pogodio jedno slobodno bacanje 40 sekundi prije kraja, Toni Jelenković na drugoj strani stavlja tricu, a Mazalin ponovno pogađa jedno bacanje na dvije sekunde prije kraja.

U preostalom vremenu Dino Butorac je pokušajem s centra tražio produžetak, ali nije bio precizan te Zadar slavi s 81:78. Mazalin je s 13 poena bio najbolji strijelac Zadra, dok je 17-godišnji Borna Katanović ubacio 19 poena za Bosco, a dva manje dodao je Jelenković.

Komentari

Povezano