Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Boško Balaban mora u zatvor

Bivši hrvatski reprezentativac Boško Balaban je u proljeće 2021. godine proglašen krivim zbog neuzdržavanja djece zbog čega je osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od godine dana s uvjetnom kaznom od četiri godine.

Balaban s bivšom suprugom, nekadašnjom manekenkom, Ivom Radić, ima troje djece kojima je ostao dužan nekih 300.000 kuna. Sud je tada naložio da uz redovnu alimentaciju u roku dvije godine mora isplatiti i dug. U tadašnjoj presudi su stajali i podaci o Balabanu koji navode da je umirovljenik s povremenim prihodima, ali i vlasnik nekolicine skupih nekretnina u Zagrebu, Rijeci i Istri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zagrebačkom općinskom sudu je donesena presuda prema kojem je uvjetna kazna opozvana te mu je određena zakonska kazna zbog neuzdržavanja djece. Prema toj presudi, Balaban će od siječnja 2024. biti u zatvoru zbog duga prema djeci koji je sada narastao na 600.000 kuna.

Balaban se nije pridržavao dogovora o uzdržavanju, postignutog s Ivom nakon razvoda, zbog čega je njegova bivša žena prvo pokrenula ovrhu, a nakon toga kazneni progon s obzirom na neuspješnost ovrhe. Naime, Balaban je tada svu imovinu prenio u BiH kako bi istu izbjegao.

Balaban se više puta nije pojavljivao na ročištima te je odbijao mogućnost rješavanja spora mirnim putem, a na zimu je prošle godine noć proveo i u pritvoru nakon što je Ivi prijetio. Nakon procesuiranja mu je izrečena i zabrana pristupa.

Bivši Vatreni se nakon ove presude ne javlja na pozive medija te je odbio davati ikakav komentar na novonastalu situaciju prema kojoj će godinu dana morati provesti u zatvoru.

Komentari