Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Boško Balaban: Ne znam zašto sam rekao da sam od Mamića dobio milijun eura

Na Županijskom sudu u Osijeku nastavljeno je suđenje braći Mamić za izvlačenje novca iz Dinama. Posljednji u moru svjedoka bio je bivši napadač Rijeke i Dinama Boško Balaban.

Balaban je u Dinamo je došao 2000. godine, a godinu kasnije, 2001. otišao je u Aston Villu u Engleskoj. Dinamu je tada oprostio i dio duga, a od odštete koju je Aston Villa isplatila Dinamu dobio je 75 posto iznosa. U Dinamo se potom vratio na posudbu 2003. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je ostao desetak mjeseci, pa se opet vratio 2007. godine i ostao godinu i pol dana. Balaban je potvrdio da mu je Dinamo sve plaćao na račun u banci. “Koliko se sjećam, od Dinama nisam dobivao novac na ruke”, rekao je Balaban.

Mamića je upoznao 1997. godine, dok je igrao u Rijeci, a on mu je kasnije postao menadžer. “Transfer u Aston Villu Englesku bio je 5,2 milijuna funti, ali ne znam točno koliko sam ja dobio, a koliko sam dao Zdravku. Mislim da smo podijelili pola-pola. Znam da smo obojica bili zadovoljni”, rekao je Balaban. Mamić ga je zastupao do 2002. ili 2003. godine, a onda su se posvađali.

U istrazi je rekao i kako je od Mamića primio milijun eura u gotovini, a sada je istaknuo da nikada nije dobio toliko novca u gotovini i ne zna zašto je u istrazi tako rekao.

Zbog brojnih razlika u Balabanovom iskazu iz istrage s onim što je govorio na sudu, Mamićev odvjetnik Filip Glavaš je tražio da se pročita cijeli njegov iskaz iz istrage, ali je sudsko vijeće to odbilo. Glavaš je stavio primjedbu na Balabanov iskaz u dijelu koji je suprotan njegovim iskazima iz istrage koja je dao 2016. i 2018. godine.

“Njegov današnji iskaz je neživotan i nelogičan i očito je da je na svjedoka izvršena određena vrsta pritiska kako bi promijenio svoj iskaz”, rekao je Glavaš.

Balaban je na to rekao da na njega nije izvršen nikakav pritisak, niti je to moguće. Razliku u iskazima objasnio je time da je vjerojatno u nečemu pogriješio. Na upit tužitelja Miškovića rekao je i da ga prije davanja iskaza u DORH-u nije kontaktirao nitko iz obitelji Mamić.

Komentari

Povezano