Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Boško Šutalo novi igrač belgijskog Standarda

Belgijski nogometni prvoligaš Standard iz Liègea objavio je na svojim stranicama kako je njihov novi igrač dosadašnji stoper zagrebačkog Dinama Boško Šutalo. Šutalo je za Belgijce potpisao ugovor u trajanju od pet godina, a prema prvim navodima Standard za njega nije platio odštetu.

Rođeni Metkovćanin prošao je omladinske pogone Neretve i splitskog RNK-a, da bi profesionalni debi dočekao u Osijeku za koji je odigrao 34 utakmice te 2020. zaradio 4 milijuna eura vrijedni transfer u talijansku Atalantu. Tamo je pak uspio odigrati tek 16 utakmica prije ozljede gležnja koja i dalje utječe na razvoj njegove karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon jednogodišnje posudbe u Hellas Veroni Šutalo je u ljeto 2022. za 4,05 milijuna eura stigao u Dinamo no i tu su ga pratili problemi s ozljedama te je u dvije godine upisao tek 27 nastupa. U Standardu se pridružuje hrvatskom treneru Ivanu Leki ali i donedavnom suigraču Marku Bulatu koji je nekoliko dana ranije stigao na stadion Maurice Dufrasne.

Postati će i 21. Hrvatom u ekipi Standarda, treće najbrojnije skupine stranaca u ovom velikom klubu nakon Brazilaca i Kongoanaca. Najveći je trag pustio Vedran Runje s preko 200 nastupa za Standard, dok su zapažene uloge imali i Krasnodar Rora, Ivica Mornar, Miljenko Mumlek, Milan Rapaić, Ivan Santini, Duje Čop i Stipe Perica.

Komentari

Povezano