Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bošković jedina do finalnog kola kvalifikacija Wimbledona, Lukas i Ružić ispale

S tri predstavnice u drugom kolu kvalifikacija Wimbledona Hrvatska je započela dan. Od tri tenisačice, samo je Lea Bošković preokretom protiv Aliaksandre Sasnovich uspjela doći do trećeg kola kvalifikacija. Antonia Ružić izgubila je od Olge Danilović dok je Tenu Lukas zaustavila Panna Udvardy.

Bošković je na teren izašla prva i činilo se kako će meč krenuti u jednom smjeru. Prvih sedam poena osvojila je Bjeloruskinja te se brzo odvojila na 2:0. Tada Zagrepčanka smanjuje na 2:1, ali ponovno dva gema u nizu osvaja Sasnovich. Nakon 4:1 su obje tenisačice zadržale svoje servise te je tako prva dionica igre pripala Bjeloruskinji sa 6:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu Bošković je zaigrala bolje dok je Sasnovich ispala iz ritma. Značilo je to da je Zagrepčanka došla do prednosti od 5:0, no tada je stala i zakomplicirala si život. Propustila je dva servisa za set i Bjeloruskinja je došla na 4:5. Ipak, Bošković se pribrala i oduzela servis Sasnovich za 6:4 i odlazak u set odluke.

Tamo su obje tenisačice spasile po dvije break lopte te se do 5:4 za Bošković igralo bez breaka. Momentum koji je stekla spašenim break loptama u prethodnom gemu došla je do dvije vezane break prilike te je došla do pobjede 2:6, 6:4, 6:4 i plasman u treće kolo kvalifikacija. Tamo je čeka Elena Gabriela Ruse, 152. tenisačica svijeta.

Druge dvije hrvatske tenisačice upisale su poraz. Ružić je prvi set protiv Danilović osvojila sa 7:5 da bi Srpkinja u drugom i trećem ubacila u brzinu više te ih je osvojila sa 6:2 i 6:3.

Lukas protiv mađarske tenisačice nije imala šanse. Prva četiri gema je izgubila, ali se do kraja seta sabrala i osvojila dva gema. U drugom setu je u drugom gemu imala tri break prilike za preuzimanje kontrole no nije ih iskoristila. Izgubila je servis kod 2:2, a zatim i kod 3:5 te je Udvardy upisala pobjedu 6:2, 6:3.

Jedina preostala hrvatska predstavnica Bošković svoj će posljednji meč kvalifikacija odigrati u četvrtak, 27. lipnja.

Komentari

Povezano