Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bosna i Hercegovina ostala bez izbornika

Nakon tri uzastopna poraza u kvalifikacijama za Europsko nogometno prvenstvo, nogometni savez Bosne i Hercegovine se zahvalio Faruku Hadžibegiću kojemu je ovo bio drugi mandat na vječno užarenoj klupi.

Jutros je obavljen razgovor između predsjednika NS/FS BiH Vice Zeljkovića, direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića i Hadžibegića te je dogovoren sporazumni prekid suradnje sa bosanskohercegovačkim stručnjakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NS/FS BiH se zahvalio Faruku Hadžibegiću na radu, trudu i profesionalnom odnosu tokom svog angažmana u seniorskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine te su mu zaželjeli mnogo uspjeha u nastavku profesionalne karijere.

Ovaj nekadašnji igrač Sarajeva, Betisa, Sochauxa i Toulousea, na klupu BiH je prvi put sjeo 1999. godine te je ubilježio po dvije pobjede, dva remija i tri poraza. Tijekom ovog mandata, nogometaši BiH su pod njegovim vodstvom uknjižili jednu pobjedu i 3 poraza. Pobjedu su ostvarili protiv Islanda u prvom kolu kvalifikacija da bi onda bili poraženi redom od Slovačke, Portugala i Luksemburga, a pritom nisu postigli niti jedan pogodak, dok su ih primili čak 7.

Još uvijek se ne zna ime njegovog nasljednika.

Komentari

Povezano