Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Boston Celticsi upisali treću najveću pobjedu u povijesti franšize

29 poena Jaylena Browna, 27 poena Jaysona Tatuma uz doprinos apsolutno svih ostalih igrača s klupe donijeli su Boston Celticsima pobjedu s trećom najvećom razlikom u povijesti lige, u derbiju protiv Golden State Warriorsa koji to nije bio.

Gosti su već u 1. četvrtini primili 44 poena, na poluvremenu gubili 44 razlike, tijekom većine susreta razlika je bila oko 50 poena, a situacija na parketu nije se promijenila ni nakon što je trener domaćina Joe Mazzulla u igru uveo rezervne igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I trener gostiju Steve Kerr uvidio je kako nema pretjerane koristi od forsiranja prvotimaca kojima ne ide, pa je tako Steph Curry nakon 4 (četiri!) koša u prvom poluvremenu, cijelo drugo poluvrijeme prosjedio na klupi. Promašio je jedan od najboljih NBA šutera svih 9 pokušaja za 3 poena, a i prosjek cijele ekipe bio je katastrofalan – 7 trica iz 41 pokušaja.

Dario Šarić postigao je 4 poena i 2 skoka, a 3 utakmice u 4 dana očito su ostavile traga na Warriorsima, zbog kojih su Celticsi dodatno potvrdili status najbolje ovosezonske NBA ekipe sa skorom 48 pobjeda i 12 poraza.

Konačnih 140:88 tj. 52 poena razlike treća je najveća pobjeda u povijesti Bostona, nakon 133:77 protiv Chicago Bullsa 2018. godine te 128:75 protiv Sacramento Kingsa 2022. godine.

Komentari

Povezano