Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Boston prošao dalje, Dallas u gostima svladao Clipperse

Košarkaši Boston Celticsa pobijedili su u petoj utakmici prve runde NBA doigravanja na domaćem terenu Miami Heat 118:84 i plasirali se u polufinale Istočne konferencije lige. Serija je okončana pobjedom 4-1 u korist Celticsa. Za finale Istočne konferencije igrati će protiv pobjednika serije između Clevelanda i Orlanda u kojem Cavaliersi vode 3-2.

Jaylen Brown i Derrick White s po 25 koševa doveli su Celticse do uvjerljive pobjede u seriji, koju su započeli porazom od neugodnog Heata. Sam Hauser je dodao 17 koševa, a Jayson Tatum 16 poena i 12 skokova. U momčadi Miamija najbolji je bio Bam Adebayo s 23 poena, dok je Tyler Herro ubacio 15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 11:11 na početku utakmice, Boston je preuzeo kontrolu postigavši 21 od sljedećih 26 koševa. Celticsi su u prvoj četvrtini ubacili osam trica i nakon 12 minuta vodili 41:23, te već tada osigurali pobjedu. Boston je pobjedu i prolaz osigurao bez Kristapsa Porziņgisa koji je ozlijedio potkoljenicu u prošloj utakmici protiv Heata i upitno je u kojem trenutku će opet biti spreman za igru, ali se očekuje da to bude tijekom polufinalne serije.

Sjajni Luka Dončić doveo Dallas u vodstvo

Košarkaši Dallas Mavericksa poveli su 3-2 protiv Los Angeles Clippersa u prvom kolu doigravanja Zapadne konferencije, nakon što su kao gosti slavili s čak 123:93. Šesta utakmica se igra u Dallasu u subotu u 3:30 sati po našem vremenu. Pobjednik serije će za finale Zapadne konferencije igrati protiv Oklahome koja je s 4-0 pomela New Orleans Pelicanse.

Najzaslužniji za pobjedu Dallasa bio je Luka Dončić koji je 20 od svojih 35 koševa zabio u drugom poluvremenu te tome dodao deset asistencija i sedam skokova. Maximilian Kleber ubacio je 15, dok su još kod Mavericksa pridonijeli Kyrie Irving i Jaden Hardy s po 14 poena.

“Peta utakmica je gotova i moramo se pripremiti za šestu utakmicu i pronaći način da pobijedimo znajući da su u ovoj seriji obje momčadi s lakoćom pobjeđivali u gostima,” rekao je trener Mavericksa Jason Kidd. “Šesta utakmica će biti teška jer oni imaju dečke koji mogu zabijati u serijama.”

Mavericksi su preuzeli kontrolu serijom 14-0 u trećoj četvrtini, uspostavivši vodstvo od 73-50. U trećoj četvrtini Clippersi su bili na 33.3 posto šuta, a Dallas je u tom razdoblju šutirao 63.2 posto.

Kod Clippersa najbolji su bili Paul George s 15 koševa i 11 skokova te Ivica Zubac koji je također ubacio 15 koševa, te imao 6 skokova i 2 asista za 26 minuta igre. Norman Powell ubacio je 14 koševa dok su Terance Mann i Bones Hyland imali po 11 za Los Angeles, no James Harden je ostao na sedam koševa i sedam asistencija.

Harden je šutirao 2-12 iz igre i 1-7 za tri poena nakon što su on i George zabili svaki po 33 poena u pobjedi u četvrtoj utakmici. Clippersi su treći put u seriji igrali bez Kawhija Leonarda, koji ima ozljedu desnog koljena. Sljedeća utakmica ove serije na rasporedu je u noći s petka na subotu u Dallasu.

Komentari

Povezano