Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Braća Fantela izborila normu za Olimpijske igre

Hrvatski jedriličari Šime i Mihovil Fantela su na Svjetskom prvenstvu u Nizozemskoj osigurali plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine u klasi 49er te je tako broj Hrvata s vizom za OI povećan s četiri na šest.

Fantele prije plova za medalje, koji je na rasporedu u petak, zauzimaju sedmo mjesto sa 104 negativna boda. Iako su njihove šanse za osvajanje medalje u domeni znanstvene fantastike pošto zaostaju 28 bodova od trećeplasirane posade, Fantele su ipak ispunile prvi cilj, a to je novi odlazak na Olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U plov za medalje se plasiralo deset posada te su svi izvadili vizu za Olimpijske igre u Parizu. Za braću Fantela to će biti druge Olimpijske igre na kojima će zajedno nastupiti nakon što su u Tokiju natjecanje okončali na osamom mjestu. S druge strane, Šimi Fanteli će Igre u Parizu biti čak pete u karijeri, a najveći uspjeh je ostvario u Rio de Janeiru 2016. godine kada je u klasi 470 osvojio zlato zajedno s Igorom Marenićem.

Šime i Mihovil su se tako pridružili bacaču kugle Filipu Mihaljeviću, maratonkama Bojani Bjeljac i Matei Parlov Koštro te boksaču Gabrijelu Veočiću na popisu Hrvata s izborenom olimpijskom vizom.

Komentari

Povezano