Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Braća Fantela preuranjenim startom u plovu za odličja ostali bez borbe za medalju

Nakon što su jučer jedriličari u klasi 49-er dva puta izlazili na regatno polje u plov za odličje te se on oba puta prekidao negdje na polovici, danas je uspješno okončano natjecanje u toj disciplini. Braća Šime i Mihovil Fantela su u taj plov ušli kao šesti, međutim greška na startu ih je diskvalificirala prije prve oznake.

Fantele su pred plov za odličja imali devet bodova zaostatka za trećeplasiranim Novozelanđanima, a 12 za drugoplasiranim Ircima tako da im se mnogo toga trebalo poklopiti za eventualnu medalju. Plov je odlično počeo za hrvatske predstavnike s obzirom da su Irci, Poljaci i Urugvajci napravili pogrešku na startu te su morali ponoviti svoj start te su odmah izgubili korak za ostatkom regate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, Fantele su također bile među te tri posade koje su preuranjeno krenule, no oni se nisu vratili. Negdje 400 metara prije prve oznake, suci su im javili kako su imali krivi start pa su završili plov za odličje prije vremena.

U konačnici su sa 107 negativnih bodova zauzeli deveto mjesto ukupnog poretka. Zlatom su se okitili Španjolci Diego Botin le Chever i Florian Trittel Paul, srebrom Novozelanđani Isaac McHardie i William McKenzie, dok su broncu osvojili Amerikanci Ian Barrows i Hans Henken.

Komentari

Povezano