Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Braća Sinković bez postolja, Damir Martin izgubio korak u završnici

Talijanski Varese je od petka do nedjelje bio domaćin prve regate Svjetskog kupa u veslanju. Hrvatska je tamo imala tri posade, a dvije su danas nastupile u finalima.

Braća Martin i Valent Sinković su po završetku prošle sezone promijenili disciplinu te su ponovno dvojac na pariće zamijenili dvojcem bez kormilara. Jedni od najuspješnijih hrvatskih sportaša u povijesti su u današnjem finalu zauzeli četvrto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinkovići su tijekom 1500 metara konstantno bili posljednji šesti, ali su u završnih 500 metara povećali broj zaveslaja, podigli tempo te su u završnici prestigli Britance i Talijane za četvrtu poziciju. Velika Britanija je ipak imala pobjednika jer su Tom George i Ollie Wynne-Griffiths nakon sjajnih završnih 750 metara došli do trijumfa. Srebro su osvojili Švicarci Roman Roeoesli i Andrin Gulich, dok su broncu osvojili Frederic Vystavel i Joachim Sutton iz Danske.

Otprilike dva i pol sata nakon njih, finale samca je veslao Damir Martin. Martin je na polovici utrke čvrsto držao treće mjesto, no nakon toga je u potpunosti potonuo te su ga već do oznake od 1500 metara prestigla i preostala trojica veslača, a Martin nije uspio napraviti završni “udar” te je na kraju zauzeo posljednje šesto mjesto sa 16.95 sekundi zaostatka za pobjednikom Oliverom Zeidlerom.

Komentari

Povezano