Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bradarić i Bašić novim porazom potvrdili ispadanje iz Serie A

Nogometaši Salernitane poraženi su s 3:0 na gostovanju kod Frosinonea u 34. kolu talijanske Serie A. Ovim porazom momčad iz Salerna izgubila je sve šanse za opstanak u ligi te će iduće sezone igrati u drugom rangu talijanskog nogometa.

Salernitani je u današnjoj utakmici trebao minimalno bod kako bi zadržali teoretske šanse, no za njih je sve pošlo po krivu već nakon deset minuta. Junior Sambia počinio je prekršaj u kaznenom prostoru, a Matias Soule jedanaesterac pretvorio u pogodak za vodstvo domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 25. minuti vidjeli smo novi zgoditak Frosinonea, Marco Brescianini lijepo je završio jednu kontru i udvostručio vodstvo svoje momčadi. Posljednji čavao u lijes u 86. minuti je zabio Nadir Zortea. Pokušavali su igrači Salernitane doći do utješnog pogotka kojim bi potencijalno vratili neizvjesnost u susret, međutim bili su to jalovi pokušaji iz pukog očaja.

Tako su gosti potvrdili svoje ispadanje u Serieu B i četiri kola prije kraja zaključili katastrofalnu sezonu. Od samog starta sezone stvari u Salernitani nisu ‘štimale’. Pokušali su čelnici kluba na zimu intervenirat dovođenjem iskusnih pojačanja. Stigli su tako prekaljeni stoperi Jerome Boateng i Kostas Manolas pa i bivši veznjak Hajduka Toma Bašić, no nisu uspjeli momčad spasiti od ispadanja. Još jedan bivši Hajdukovac, Domagoj Bradarić, bio je konstantni prvotimac ove sezone, no istu neće pamtiti po dobrome te je pitanje hoće li i iduće sezone nositi dres ovog kluba.

Salernitana je tako s 15 bodova ostala prikovana za dno ljestvice, dok je pak Frosinone došao do važnih bodova u borbi za opstanak. S 31 bodom zauzimaju 17. mjesto, tik iznad opasne zone, a prijete im ekipe Udinesea i Sassuola s 28, odnosno 26 bodova, a koje ujedno imaju i utakmicu manje.

Komentari

Povezano