Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Branitelj naslova izbacio Palestinu i izborio četvrtfinale

Nakon sjajnog dvoboja između Iraka i Jordana, osmina finala Azijskog kupa nastavljena je novim arapskim ogledom, onim između domaćina natjecanja Katara i Palestine.

Kao što je bio slučaj i na prethodnoj utakmici, domaćin i aktualni prvak Azije Katar je kao favorit bio dominantnija momčad u prvom poluvremenu, državši loptu u svom posjedu gotovo dvostruko više od protivnika koji je po prvi put u povijesti ušao u eliminacijsku fazu natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, posjed odavno već nije garancija prednosti u nogometu, a bio je to slučaj i ovdje jer su Lavovi Kanaana bili ti koji su stigli u vodstvo u 37. minuti. Bila je to jedna greška katarske obrane na samom centru te hitra solo-akcija Odaya Dabbagha kojeg protivnici očito nisu shvatili ozbiljno. Dabbagh je povukao do kaznenog prostora domaćina, te potom precizno naciljao suprotnu malu mrežicu i zabio za 1:0.

Bio je to Dabbaghu 14. pogodak za svoju nacionalnu vrstu čime se izjednačio s umirovljenima Fahedom Attalom i Ashrafom Nu’manom kao najbolji strijelac u povijesti Palestine.

Nismo morali dugo čekati na odgovor Kestanjastih, no on je ipak stigao relativno kasno, u 6. minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Tada se kroz finu akciju iz kornera konkretizirala suradnja dva ponajbolja katarska igrača. Akram Afif odigrao je nisko na točno na bijelu točku, a ostatak momčadi kretnjom je oslobodio prostor za kapetana Hassana Al Haydosa koji uz odbijanac zabija za 1:1.

Nastavili su Katarani s ofenzivnom igrom i početkom drugog dijela utakmice, te su uskoro stigli do najizglednije prilike za pogodak. Tada je Mohammed Saleh u svom kaznenom prostoru srušio Almoeza Alija, a odgovornost je preuzeo Afif koji s kreča zabija za 2:1.

Pred kraj smo utakmice vidjeli stihijski pritisak Palestinaca koji su pokušavali doći do izjednačenja, no nisu imali kvalitete ni sreće na svojoj strani. Katar je tako vezao svoju 11. uzastopnu pobjedu na Azijskom kupu i izborio četvrtfinale u kojem ga čeka bolji u ogledu između Uzbekistana i Tajlanda. Za Palestince pak završava lijepih nekoliko tjedana u kojima su po prvi put u povijesti izborili prolazak grupe te upisali i svoje prvo slavlje na ovom natjecanju.

Komentari

Povezano