Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Partizan postavio rekord po broju gledatelja

Regularni dio euroligaške sezone ide svome kraju, a proteklog četvrtka i petka smo gledali susrete 30. kola u kojima su zapažene uloge imala sva tri hrvatska reprezentativca koji nastupaju u elitnom europskom košarkaškom natjecanju.

Crvena zvezda – Baskonia 74:63

Košarkaši Crvene zvezde ni ove sezone gotovo sigurno neće igrati doigravanje Eurolige, međutim to ih nije spriječilo da na domaćem parketu slome Baskoniju i nanesu im treći uzastopni poraz u natjecanju čime su uvelike zakomplicirali svoj plasman u doigravanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su do pobjede ponajviše došli izvrsnom obranom (dopustili samo 28 poena u posljednjih 27 i pol minuta košarke), moramo istaknuti najbolje poentere, a među njima je najraspoloženiji u redovima Beograđana bio Nemanja Nedović s 20 ubačenih poena, dok su dvoznamenkasti još bili i Ben Bentil s 12 poena, Ognjen Dobrić s 11 te Hassan Martin s 10.

Baskonia ponovno nije imala svoj dan izvan linije za 3 poena (6/25) što im je znatno smanjilo šanse za pobjedu. Posebno loš je bio Markus Howard sa samo jednom postignutom tricom iz 10 pokušaja za razliku od njihovog prvog međusobnog ogleda ove sezone kada je ubacio njih 7.

Panathinaikos – Barcelona 74:88

Čini se kako je Barceloni dobro došao malo lakši raspored u posljednje četiri utakmice u Euroligi i domaćem prvenstvu pa su to iskoristili za četiri pobjede, dok je Panathinaikos nakon prvenstvenog poraza od ljutih rivala Olympiacosa, doživio još jedan neuspjeh.

Goste je do pobjede u OAKI i matematičkog osiguranja plasmana u doigravanje predvodio Nikola Mirotić s 26 poena, a on i Mike Tobey su kombinirano ubacili 8 trica koliko je postigla i kompletna momčad “Zelenih”. Istaknimo i flert Tomaša Satoranskog s “triple-double učinkom” – 8 poena, 9 skokova i 9 asistencija.

U redovima poraženih izdvajamo Georgiosa Papagiannisa koji je ubacio 19 poena uz 7 skokova. Panathinaikos je miljama daleko od doigravanja, dok je Barcelona s omjerom 20-10 trećeplasirana sa samo jednom pobjedom manje od vodećih Olympiacosa i Real Madrida.

Alba Berlin – Anadolu Efes 95:93

Berlinska Alba s vremena na vrijeme podsjeti na svoje mogućnosti pa su tako u četvrtak zakucavanjem Lukea Sikme 1.3 sekunde prije kraja skinuli skalp braniteljima naslova – Anadolu Efesu. Sikmino zakucavanje se nije ispostavilo zakucavanjem čavla u Efesov (14-16) lijes samo iz tog razloga što su i Baskonia (15-15) i Žalgiris (14-16) poraženi u ovom kolu pa još uvijek postoji nada i šansa za dohvat tog 8. mjesta, posljednjeg koje vodi u doigravanje.

Albu, pretposljednju momčad natjecanja, je do pobjede predvodio hrvatski reprezentativac Jaleen Smith koji je na putu do 25 poena pospremio čak 7 trica. Uz njega se istaknuo i Maodo Lo sa 16 poena, dok je na drugoj strani parketa Vasilije Micić imao izvrsnu večer s 30 poena. Hrvatski centar koji nastupa za Efes, Ante Žižić, je upisao 13 poena i 6 skokova.

Asvel – Maccabi Tel Aviv 67:85

Iako su se u prvom poluvremenu još i držali, košarkaši Asvela su upisali 9. uzastopni poraz u Euroligi te sada nakon dvije Albine pobjede čvrsto drže “fenjer” lige. “Ponos Izraela” su do pobjede predvodili Wade Baldwin IV s 23 poena i 7 asistencija, Lorenzo Brown s 18 poena te Bonzie Colson sa 16. Za Maccabi je ovo bilo izvrsno kolo pošto su poraze upisali i Baskonia i Žalgiris pa se trenutno nalaze na 7. mjestu i imaju dvije pobjede više od navedenih momčadi. Sljedeća dva kola koja se igraju sljedeći tjedan su ključna, a u njima će Izraelci dočekati dva talijanska kluba – Virtus pa zahuktali Milano.

Fenerbahce – Žalgiris 87:79

Fenerbahce ne igra najuvjerljiviju košarku u posljednje vrijeme stoga im je pobjeda nad Žalgirisom bila itekako potrebna. Do pobjede su došli na uvjerljiv način provodeći u vodstvu 35 minuta utakmice, no Litavci se nisu predavali pa su uspjeli zakomplicirati život Turcima i s -15 koliko je bilo 5 minuta prije kraja, doći do samo -4 pedesetak sekundi prije kraja. Više od toga ipak nisu mogli.

Fener je bio odlično šuterski raspoložen u prvom dijelu te su pospremili 18 od 25 šuteva (72%) što im je utabalo put ka pobjedi. Među 5 dvoznamenkastih košarkaša, istaknuli su se Nigel Hayes s 19 poena, Tyler Dorsey s 15 te Marko Gudurić s 14. Kod poraženih je Rolands Smits zabio 18 poena, dok je Kevarrius Keshawn Hayes susret završio s 12 poena i 9 skokova.

Monaco – Valencia 90:79

Pobjedom nad Valencijom, košarkaši Monaca su i matematički osigurali plasman u doigravanje. Francuska momčad je sinoć ostvarila petu uzastopnu pobjedu što je ujedno i najdulji aktivni niz u natjecanju, a do nje su došli protiv uporne Valencije u susretu kojeg su prelomili tek u posljednjoj dionici. Čak šestorica košarkaša Monaca su bila dvoznamenkasta, a predvodili su ih Jaron Blossomgame i Elie Okobo s po 14 poena, dok je Donta Hall imao 10 poena i 13 skokova. Kod poraženih je sa 17 poena najefikasniji bio Chris Jones Jr. koji je ovog tjedna produljio ugovor s Valencijom do 2026. godine, dok je Bojan Dubljević imao ”double-double” učinak od 15 poena i 11 skokova.

Virtus – Real Madrid 79:96

Već smo pisali o Hezonjinoj “kanonadi” u posljednjoj dionici ovog susreta u kojoj je postigao 6 od svojih rekordnih 8 trica na putu ka 26 poena kojima je predvodio Real do uvjerljive gostujuće pobjede. Francuz Guerschon Yabusele ga je pratio s 24 poena s kojim je izjednačio svoj osobni rekord u natjecanju. Kod domaćih se istaknuo Marco Belinelli sa 6 postignutih trica i ukupno 26 poena, dok je Semi Ojeleye postigao izuzetno efikasnih 18 poena (7/9 iz igre).

Partizan – Olympiacos 90:75

Košarkaši Olympiacosa su u Beograd došli kao vodeća momčad Eurolige te sa samo jednim porazom u posljednje 22 utakmice u svim natjecanjima, no sinoć su u vodstvu proveli tek nešto više od jedne minute. Partizan je postavio novi ovosezonski rekord Eurolige s 22.003 navijača, a pred takvim ambijentom nisu mogli podbaciti.

Petorica košarkaša srpske momčadi su bila dvoznamenkasta, a prednjačili su James Nunnally s 19, Kevin Punter sa 17 te Dante Exum s 15 poena. Kod poraženih je Shaquille McKissic ubacio 21, dok je glavni favorit za MVP nagradu, Bugar Sasha Vezenkov, susret završio sa svega 6 poena. Grci su zaustavljeni na samo 15% šuta za 3 poena (3/20), dok je Partizan postigao 12 trica.

Milan – Bayern 99:74

Košarkaši Milana igraju senzacionalno od potpisivanja Shabazza Napiera pa su tako od posljednjih 9 euroligaških utakmica, slavili u njih 8. Novo slavlje ih je dovelo na samo jednu pobjedu od 8. mjesta, nešto o čemu nisu mogli ni maštati prije dva mjeseca. Upravo je spomenuti Napier bio najbolji strijelac s 20 poena, dok je Timothee Luwawu-Cabarrot ubacio 14. Bavarcima nije pomoglo ni 7 trica koliko je postigao Andreas Obst na putu do izjednačenja klupskog rekorda i do 27 poena.

Kao što smo već spomenuli u tekstu, sljedećeg tjedna se igra duplo kolo pa će stvari na ljestvici biti mnogo jasnije, a mi Vam do tad donosimo tablicu s trenutnim stanjem međusobnih omjera vodećih ekipa koje su izjednačene te onih koji hvataju posljednja mjesta u doigravanju.

Komentari

Povezano