Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Bravure Mudryka odvele Ukrajinu u polufinale EURO-a U-21

Nakon što su nogometaši Španjolske u subotu izborili plasman u polufinale Europskog prvenstva za nogometaše uzrasta do 21 godine, isto su učinili i reprezentativci druge zemlje koja je iz ”hrvatske” skupine izborila knockout fazu natjecanja. Naravno, riječ je o Ukrajini koja je slavila s 3:1 protiv Francuske u posljednjoj četvrtfinalnoj utakmici.

Nije krenulo po dobrom za izabranike legendarnog Ruslana Rotana jer je Lyonova koprodukcija u 19. minuti dovela Francusku u vodstvo od 1:0. Strijelac je bio Rayan Cherki, dok je asistent bio Bradley Barcola, nogometaš s najviše izravnih sudjelovanja kod pogodaka turniru (4) zajedno uz Španjolca Sergia Gomeza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, bilo bi bezobrazno od nas ne spomenuti prekrasno vertikalno dodavanje Enza Le Feea koje je prethodilo Bradleyevoj asistenciji. Već smo pisali o tome o kakvoj se igračini radi pa bi bilo šteta ne ponoviti gradivo.

Ipak, već do poluvremena je Ukrajina prešla u vodstvo, a za to su zaslužna vjerojatno dva najbolja ukrajinska nogometaša koji se nalaze na turniru. Najprije je Mykhaylo Mudryk dobio loptu na lijevom krilu na nekih 35 metara od gola, sjurio se prema šesnaestercu Francuza te je izborio kazneni udarac kojeg je Šahtarov Heorhii Sudakov realizirao za 1:1 u 32. minuti.

Svega 12 minuta kasnije – nova majstorija krilnog napadača Chelseaja. Mudryk se spustio skroz do vlastite polovice te je primijetio kako Sudakov napada prazan prostor iza visoko postavljene obrambene linije francuske obrane i poslao mu teledirigiranu loptu. Ovaj je to prihvatio, zaobišao vratara Chevaliera i mirno zabio pogodak vrijedan vodstva od 2:1.

Sudakov je u tom trenutku postao najbolji strijelac prvenstva s tri zgoditka.

U 81. minuti je Elye Wahi zabio za 2:2, no gol je poništen zbog zaleđa, a sve sumnje u pobjednika je u 86. minuti otklonio Artem Bondarenko krasnim potezom i svojim prvim pogotkom na turniru.

Tako će Ukrajina i Španjolska međusobno odmjeriti snage za plasman u finale natjecanja. Ukrajincima će to biti tek drugo polufinale u povijesti, nakon što su 2006. godine u Portugalu bili drugi, dok su Španjolci već ”domaći” u završnicama ovog natjecanja jer im je ovo čak 12. polufinale u povijesti.

Podsjećamo, u drugom polufinalu se susreću Izrael i Engleska. Njihov susret je na rasporedu u srijedu od 18:00, dok će Španjolska i Ukrajina igrati istog dana s početkom od 21:00.

Komentari

Povezano