Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Brazil othrvao Ukrajinu i izborio veliko finale

Prvu utakmicu polufinala Svjetskog futsal prvenstva u Uzbekistanu odigrali su danas Ukrajina i Brazil. Bio je to napeti susret u kojem smo vidjeli i preokret, a završio je pobjedom Brazila 2:3. Brazil je u utakmicu ušao kao favorit, ali odlično postavljeni Ukrajinci su se pokazali kao dostojan protivnik za ovu razinu natjecanja te su to i pokazali svojom igrom.

U prvom poluvremenu vidjeli smo izjednačenu utakmicu u kojoj su obje ekipe imale puno odličnih prilka koje su natjerale vratare na intervencije, a nerijetko je i okvir gola morao spašavati i jednu i drugu ekipu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među najzanimljivije događaje prve dionice susreta izdvajamo pogodak Brazila u desetoj minuti kada je Leandro Lino oduzeo loptu vrataru Oleksandru Suhovu i pogodio prazan gol, ali video-provjerom su suci odlučili da je ukrajinski vratar imao loptu pod kontrolom te da je pogodak neregularan.

Vrhunac prvog dijela bio je pogodak u 18. minuti Ihora Černjavskog koji je s distance laserski precizno naciljao donji desni kut brazilskog gola te je tako doveo Ukrajinu u prednost koju su zadržali do predaha pa su tako postali prva ekipa na ovom natjecanju kojoj Brazil nije zabio gol u jednom poluvremenu.

Taj impresivni pothvat je jako naljutio Brazilce jer njihov odgovor je stigao u prvoj minuti nastavka kada je Dyego Zuffo uputio oštri prizemni udarac kojeg je nesretni Rostislav Semenčenko skrenuo u vlastitu mrežu.

Samo minutu kasnije je Brazil došao i do preokreta, a ponovo je glavne zasluge imao kapetan Zuffo koji se našao u izglednoj situaciji pred Suhovim te se nakon prvog obranjenog udarca lopta odbila nazad Zuffu koji je onda elegantno glavom prebacio ukrajinskog vratara.

Ukrajina nakon dva brzo primljena gola nije posustala i još jednom su pokazali žasto su dogurali do pulufinala u 29. minuti kada su uhvatili Brazilce na krivoj nozi. Ihor Korsun je presjekao loptu i nakon brze kombinacije sa Danyilom Abakšinom je ostao miran u završnici te se utakmica vratila u egal.

Jedan trenutak nepažnje koštao je Ukrajinu u 36. minuti kada je šestim akumuliranim prekršajem Brazil dobio priliku da se desetercem vrati u prednost, a takvu priliku Zuffo nije propustio te je doveo svoju ekipu na korak do finala.

Brazil je izdržao do kraja i u svom rekordnom devetom polufinalu izborili su priliku da osvoje Svjetsko prvenstvo po šesti put. Tamo ih čeka pobjednik drugog polufinalnog susreta između Argentine i Francuske koji je na rasporedu sutra u 20 sati po lokalnom vremenu.

Ukrajina, koja je igrala svoje prvo polufinale još od 1996. godine, imat će priliku nadmašiti svoj najbolji rezultat koji je četvrto mjesto iz te iste godine. U nedjelju će Ukrajinci u 17 i 30 po lokalnom vremenu zaigrati za brončanu medalju, što će biti uvertira za finale koje će se odigrati istog dana u 20 sati.

Komentari

Povezano