Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Brazil svladao Argentinu i šesti put osvojio Svjetsko prvenstvo u futsalu

Danas u Uzbekistanu je održana završnica Svjetskog prvenstva u futsalu. Za titulu prvaka svijeta su se borili Brazil i Argentina kojoj je ovo bilo treće uzastopno finale Svjetskog prvenstva; 2016. godine su svladali Rusiju, a 2021. su izgubili od Portugala.

Brazil je bio favorit u ovom susretu, a poveli su u šestoj minuti kada je Ferrao zatresao mrežu na asistenciju Marcenia. U 13. minuti je Rafael dos Santos udvostručio prednost te je na poluvremenu Brazil vodio 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U završnici susreta je Argentina pritisla Brazil te su počeli igrati s golman-igračem. Dvije minute prije kraja je upravo golman-igrač Matias Rosa zabio za 2:1 i napetu završnicu. Međutim, do kraja susreta se rezultat nije mijenjao te je Brazil slavio 2:1.

Brazilci su tako prvi put nakon 12 godina postali prvaci svijeta; tada su u Tajlandu svladali Španjolsku. Brazilu je ovo šesto osvojeno Svjetsko prvenstvo te su najtrofejnija reprezentacija u futsalu.

Danas se također igrala i utakmica za broncu gdje su snage odmjerili Ukrajina i Francuska. 15 minuta prije kraja susreta je Ukrajina vodila 2:1, a onda su do kraja susreta napunili mrežu Francuza. Yevhenii Zhuk je postigao dva pogotka u dvije minute, a onda je od 30. do 33. minute Danyil Abakshyn postigao trogodak za konačnih 7:1.

Ukrajina je ovom pobjedom po prvi put u povijesti osvojila medalju na Svjetskim prvenstvima. S druge strane, Francuzi mogu biti zadovoljni ovim turnirom iako su teško poraženi danas; ovo im je bilo prvo Svjetsko prvenstvo gdje su igrali polufinale.

Komentari

Povezano