Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Brazilac iz Ivanić-Grada pobjednik je “Utakmice života” i sada potpisuje ugovor s Dinamom

Četvrto izdanje popularnog nogometnog projekta „Utakmica života“ privedeno je kraju utakmicom između hrvatske U-20 reprezentacije i kandidata već spomenutog reality showa.

U ne tako idealnim uvjetima i po kišnom vremenu na stadionu Maksimir, pobjeda je uvjerljivo otišla na stranu mladih reprezentativaca rezultatom 6:0. Izabranici Mladena Ivančića slavili su hat-trickom Bartola Barišića te golovima Vicka Ševelja i Denisa Bušnje dok je preostali pogodak na susretu pripisan kao autogol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu života, u punom smislu te riječi, odigrao je Erick Tsutida Vanzela. Prema izboru stručnog stožera na čelu s Tomislavom Ivkovićem upravo je on pokazao najviše i tako zaslužio potpis ugovora s Dinamom u vrijednosti od 13,5 tisuća eura na godinu dana. U svakom slučaju ovo je veliki iskorak za ovog mladog igrača, a nakon proglašenja pobjednika bio je oduševljen ishodom.

„Nisam mislio da mogu pobijediti, ali dao sam sve od sebe i na kraju sam uspio. Ne mogu vam opisati koliko mi ovo sve znači.“

Mladić iz Brazila po imenu Erick Tsutida Vanzela igra na poziciji stopera, a do sada je nastupao za Naftaš Ivanić u 4. NL središte Zagreb. Prije otprilike dvije godine stigao je iz okolice Sao Paula u Ivanić-Grad, u početku je igrao za juniore no već nakon nekoliko utakmica bio je promoviran u seniorsku ekipu.

Od tada do danas standardni je prvotimac, a kao najveće vrline ističu se njegova smirenost u igri te upornost i želja za dokazivanjem kako je i sam Tomislav Ivković rekao nakon proglašenja.

“Erick je od prvog dana pokazao ono što je potrebno za pobjedu u ovom showu, glad i želju za uspjehom. Isticao se po tome, od prvog do posljednjeg dana bio je gladan uspjeha.”

U susretu ove dvije momčadi bilo je poprilično vidljivo tko su mladi reprezentativci, a tko nogometaši koji su i dalje na amaterskoj razini. Mlada U-20 reprezentacija bila je puno bolja ekipa na terenu, a izabranici Tomislava Ivkovića imali su svega nekoliko pokušaja prema suparničkim vratima. Vidjela se ogromna razlika u kvaliteti te je ova selekcija možda bila ipak malo prevelik zalogaj za kandidate ovog reality showa.

Projekt “Utakmica života” koncept je u kojem su mogli sudjelovati nogometaši u dobi između 18 i 25 godina koji nemaju profesionalan ugovor s niti jednim klubom. Ove godine se prijavilo ukupno oko 850 kandidata, nakon prve selekcije u igri je ostalo 110 kandidata, da bi na kraju bilo izabrano njih 30 koji su dobili priliku trenirati pod budnim okom stručnog stožera. Na kraju je izbor pao na mladog Ericka kojem želimo puno sreće u nastavku karijere!

Dodajmo još kako je Istra danas objavila da neće produžiti ugovor prošlogodišnjem pobjedniku ovog showa Kristijanu Kopljaru koji je u ovoj sezoni skupio šest nastupa u SuperSport HNL-u.

Komentari

Povezano