Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Brazilu prijeti izbacivanje iz međunarodnih natjecanja

“FIFA i Južnoamerička nogometna konfederacija (CONMEBOL) neće tolerirati nikakvo uplitanje države u upravljanje savezima i neće oklijevati suspendirati Brazil ako Ednaldo Rodrigues ne bude vraćen na čelo Brazilskog nogometnog saveza (CBF).” Izjavio je to izvor u CONMEBOL-u za francuski AFP.

Predsjednik CBF-a Ednaldo Rodrigues razriješen je dužnosti 7. prosinca sudskom odlukom. Sud je poništio prethodni sporazum između CBF-a i tužiteljstva u Riju, koji datira iz ožujka 2022., a koji je dopuštao izbor Rodriguesa na čelo saveza do 2026.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema brazilskom mediju UOL, CBF je 24. prosinca primio pismo koje su potpisali član FIFA-e Kenny Jean-Marie i predstavnik CONMEBOL-a Monserrat Jimenez Granda, u kojem ove dvije organizacije “energično inzistiraju” da prije 8. siječnja “neće biti donijeti nikakva odluka koja se tiče CBF-a, a posebno izbora”.

U suprotnom, FIFA neće imati “drugog izbora nego zatražiti od svog nadležnog tijela da se pozabavi tim pitanjem”, što bi moglo “dovesti do suspenzije”. 

U pismu se navodi da bi takva suspenzija CBF-a podrazumijevala isključenje brazilskih reprezentacija i klubova iz svih međunarodnih natjecanja.

Komentari

Povezano