Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Brentford preokrenuo protiv Tottenhama na Mbeumov pogon

Tottenham i Brentford svojim su dvobojem otvorili 37. kolo engleske Premier lige. Za domaćine je po prvi puta od dolaska startao Arnaut Danjuma koji je s Dejanom Kuluševskim, Heung-min Sonom i Harryjem Kaneom predvodio prednju liniju.

Za goste je ovo bila prva utakmica bez glavnog igrača, Ivana Toneya, u osmomjesečnoj suspenziji koju će morati odraditi zbog klađenja u 232 navrata. Priliku je umjesto njega dobio 21-godišnji Nijemac Kevin Schade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji Spursa. Djelovali su raspoloženo, s lakoćom pronalazili prostore između Brentfordovih igrača i dolazili do prilika. Gosti su krenuli s 4-3-3 formacijom koja im je donijela pobjedu protiv West Hama u prošlom kolu, ali bili su prilično ranjivi.

Prvi pogodak bio je remek-djelo kapetana Harryja Kanea. U 8. minuti zabio je prekrasan pogodak iz slobodnog udarca na asistenciju Dejana Kuluševskog koji mu je petom ostavio loptu. Englez je često bio meta kritika zbog svojih udaraca iz prekida. Prema podacima iz prošle godine, čak 53 udarca iz slobodnjaka zaredom nije mogao pretvoriti u gol. Jedini pogodak je došao 2014. kao odbijanac protiv Aston Ville.

Ta brojka je do današnjeg dana još narasla, ali je u velikom stilu Kane prekinuo svoj post za nevjerojatni 28. zgoditak u prvenstvu. Inače bi mu ta cifra uvjerljivo osigurala titulu najboljeg strijelca u posljednje četiri sezone, ali se ove sezone ispriječio rekorder Haaland. Sjajnu je sezonu odigrao kapetan kluba za kojeg se spekulira da mu je ovo možda bila posljednja utakmica na domaćem terenu.

U drugom poluvremenu – potpuna suprotnost. Thomas Frank dobro je presložio svoju momčad na poluvremenu ili im je samo u maniri Fergusona poručio: ”Lads, it’s Tottenham.”

Svega pet minuta od početka drugog dijela precizno je pogodio Bryan Mbeumo. Primio je dodavanje Yoannea Wisse na rubu šesnaesterca, izvukao se na lijevu nogu za što mu je Ben Davies ostavio dosta prostora i pogodio sami kut Frasera Forstera.

Kamerunac je nastavio svoj ”one-man show” i u 62. minuti ponovno pogodio. Fantastično je okomito dodavanje uputio Aaron Hickey, a hitri je Mbeumo pobjegao Daviesu. Jako je široko bio postavljen lijevi bočni Tottenhama i još mu jednom ostavio previše prostora.

Nakon preokreta, momčad Thomasa Franka lagano se povukla i vrebala eventualnu grešku Tottenhama. Iako su imali loptu u posjedu čak 70% vremena u nastavku, Spursi su bili jalovi.

Novi je šok došao u 88. minuti. Pedro Porro je dodao iz auta Oliveru Skippu koji loše prima loptu i predugo je zadržava u posjedu. Baptiste je nanjušio nesigurnost Skippa i oduzeo mu loptu koja dolazi do Mbeuma. Dvostruki strijelac je ovaj put asistirao Wissi koji je iz blizine mirno pogodio za 3-1.

Tek nakon toga Tottenham je dva puta opasno prijetio preko Richarlisona, no David Raya je vrhunski branio. Možda je time dodatno pojačao interes za transfer, s obzirom na to da se u posljednje vrijeme upravo on spominje kao želja Daniela Levyja.

 Ovim porazom domaćini su se praktički oprostili od šestog mjesta koje vodi u Europsku ligu i dali do znanja da su velike promjene potrebne ovog ljeta.

S druge strane, Brentford je fantastičnim preokretom osigurao mjesto u gornjem domu tablice. Sjajno zatvaranje sezone za Pčele kojima u posljednjoj utakmici sezone na Gtech Community stadionu dolazi Manchester City.

Komentari

Povezano