Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Brentford svladao Chelsea na Stamford Bridgeu

Subotnji program engleske Premier lige otvoren je londonskim derbijem između Chelseaja i Brentforda na Stamford Bridgeu. Chelsea je uoči susreta napokon zaredao s dobrim rezultatima, dok je Brentford pobjedom kod Burnleyja u prošlom kolu prekinuo crni niz. Danas je Brentford s 2:0 došao do treće uzastopne pobjede na Stamford Bridgeu.

U prvom dijelu Chelsea je bio puno bolja momčad te su se pošteno ispromašivali. Prvu sjajnu priliku propustio je Marc Cucurella u 19. minuti. On je dočekao loptu u odličnoj poziciji u sredini pa pucao ravno u Marka Flekkena koji je uspio obraniti njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz cijelo prvo poluvrijeme domaćini su dominirali u posjedu i dolazili pred gol Brentforda, ali nisu nijednom ozbiljnije zaprijetili golu. Brentford je s druge strane bio potpuno bezopasan.

To se promijenilo u 50. minuti kada gosti propuštaju ogromnu priliku za vodstvo. Bryan Mbuemo je vratio povratnu loptu za Vitalyja Janelta koji puca ravno u Roberta Sáncheza.

Nisu igrači Chelseaja ozbiljno shvatili to upozorenje pa osam minuta kasnije Brentford dolazi u vodstvo. Ovoga puta Mbuemo je ubačajem pronašao Ethana Pinnocka koji zakucava loptu u mrežu za veliko slavlje gostujućih navijača.

Nakon primljenog gola Chelsea je dodatno zagospodario terenom, ali nisu to pretvarali u konkretne prilike. Napadi su se većinom svodili na improvizaciju i ubačaje koji nisu davali željeni rezultat.

Najbolja prilika došla je u 88. minuti. Tada je nakon asistencije Reecea Jamesa prvo Cole Palmer promašio loptu, a zatim i Deivid Washington. Mogao je Brentford riješiti pitanje pobjednika nakon kornera koji je uslijedio. Mbuemo je uposlio Yehora Yarmoliuka kojem Sanchez brani jedan na jedan situaciju.

Ono je došlo u 96. minuti. Sanchez je otišao na korner, a na prazan gol su otrčali Neal Maupay i Mbuemo. Maupay je nesebično odigrao za Mbuema koji zabija za 2:0.

Chelsea je tako nakon četiri utakmice bez poraza dočekao kraj pozitivnog niza. Brentford se ponovno pokazao kao neugodan protivnik za njih jer su došli do treće pobjede u posljednja četiri međusobna ogleda.

Komentari

Povezano